web analytics
Hei Mikke!

Når planene endres

21.02.2016 // hverdag

Man kan legge en hel haug med planer, men så var det jo også noe som heter livet som skal ha et ord med i spillet.

Noen uker siden fant jeg en kul i «armhulen» til Gneis, nærme det øverste juret. Bitteliten, mindre enn en ert, men like fullt en kul. Tok henne med på jobben (innimellom er det greit å jobbe som klinikkassistent) og veterinæren bekreftet mine mistanker. Torsdagen etter ble det satt opp tid til biopsi.

Da Gneis var lagt i narkose fant vi enda en kul. Så da hadde vi to kuler og en ble fjernet og sendt til England. Resultatet kom rett etter helgen og konklusjonen var at det var en svulst og den var godartet.

Det er positivt at den er godartet, men.. En tispe på 3 år skal ikke ha jursvulster, en godartet svulst kan endre seg til å bli ondartet og har det kommet en så er sjansen stor for flere. Spesielt når tispa er så ung.

Hun har innbilt akkurat nå og er et skikkelig hormontroll så vi må vente til april før operasjon. Da skal vi fjerne juret og den andre kulen og hun skal kastreres. En del av meg er glad, endelig har jeg en grunn for å kastrere henne, som også NKK aksepterer (og vi kan få slippe innbilten som er en belastning for oss alle), men det er ikke med et lett hjerte jeg gjør det. Jeg har vært med på noen operasjoner på jobben etter hvert, både fjerning av jursvulster og kastreringer, og vet at det går greit. Men. En operasjon er en operasjon.

Så da står våren og konkurransesesongen litt åpent. Hun har innbilt og det er mye stress om dagen. Vi trener likevel litt kontakt/fvf på innetreningene og prøver å få til litt mer konstruktivt på stuegulvet. Bare for å få holdt litt på rutinene. I påsken skal vi en tur på hytta igjen, bl a for eksteriøren (KORAD), og så er det jo plutselig tid for operasjonen. Jeg håper at vi da er startklare til slutten av mai/begynnelsen av juni. Men vi får se. Tiden vil vise.

Legg gjerne igjen en kommentar!