web analytics
Hei Mikke!

Mål for 2016

03.01.2016 // hverdag

2015 forsvant med det vanlige rakettbråket og så var det nye året her igjen. Mikke koste seg med et tyggeben i halvveis trøttekoma, mens Gneis og jeg fikk trene dekk og bli i bortimot to timer. For mye frihet og hun skapte seg et lite sirkus hvor hun løp fra vindu til vindu og ble mer og mer begeistret. Et fantastisk utgangspunkt for fellesdekk med skudd. Så dekk og bli ble det. Og Gneis lå selv om det magiske blinket på andre siden av vinduet.

Med det i bakhodet (ingenting er helt normalt med den frøkna) så har det blitt lagt litt planer for det kommende året. Ambisiøse igjen, men noe annet blir veldig kjedelig.

GNEIS

Hovedmålene er i år å komme i gang med bruksen, å komme oss oppover i klassene der, ta eksteriøren for KORAD samt ta brukskravet (opprykk til C eller brukskårningen) for certet/utstillinger.

LP
+ opprykk til FCI kl 3 (elite)
+ en 1. premie i FCI kl 3 (elite)

Høsten og vinteren har blitt brukt til detaljer og BAT-trening. Avstanden begynner å bli riktig så fin, fvf likeså. Neseprøven er en anelse for entusiastisk og hoppapporten krever litt mer arbeid (iaf med mine kasteskills). Med innbilt på vei og noe som minner om en vinter så blir det en naturlig pause nå, men 1. mai i Moss har jeg tatt som utgangspunkt for årets første LP-stevne.

BRUKS
+ opprykk til C-spor
+ start i C-spor
+ opprykk til B-spor
+ lære inn meldingen i rundering

Det ergrer meg veldig at det ikke ble mer bruks i fjor. Sporet løsna, feltsøket funket bra og så fikk vi det «fremad marsj»-tullet. Gah! Men 2016! Det skal bli et bruksens år. I tillegg til at vi skal komme oss ut i skogen for sporkonkurranser så vil jeg gjerne ta tak i runderingen igjen. På Sølen i august er vi påmeldt fire dager med rundering med instruktørgjengen/treningslaget og to dager med brukslydighet med Cecilie.

RALLY
+ konkurrere minst tre ganger.

Ingen store ambisjoner her, men det er så enkelt at jeg liker å jobbe og konkurrere med Gneis og da funker også rallylydighet. Det krever ikke mye å stille på et stevne eller to i ny og ne.

AGILITY
+ kanskje en start i ag/hopp

Jaiks. Dette skriver jeg med en lett panikk. Agility er litt spennende og jeg er så imponert over hva Therese og Gneis sin kullbror Kenny får til på banen. Det ser så heftig ut! Så takket være litt overtalelse fra Therese så står vi da her. Vi trener så smått på feltene, vi har gjort litt enkle handlingøvelser og får jobbe mer med hinderne når klubben flytter ut utstyret sitt til våren.

ANNET
+ eksteriør for KORAD (planlagt 26. mars)
+ brukskravet og da evt noen utstillinger
+ ferdselsprøven
+ UHP

Jeg lever fortsatt på MTen og at vi der fikk et godkjent resultat! Nå er det tid for eksteriøren i mars, sammen med resten av kullet og det er noe jeg gleder meg veldig til.

Brukskravet har blitt skrevet som eget punkt og det er fordi det var ikke fryktelig lett med stevner i fjor. Av de fire jeg var påmeldt i fjor ble et avlyst pga for få påmeldte og på et annet ble det loddtrekning om plassene. Så da får jeg ha brukskårningen litt i bakhodet og evt vurdere det. Selv om ikke utstilling er min hovedpri så er det jo hyggelig å kunne stille med en sjans om et evt cert.

Og så var det ferdselsprøven. Som er en liten overraskelse i år. Jeg har ikke hatt noe særlig interesse for prøven. Kelpien er jo ingen typisk rase hvor det er et must, men jeg liker utfordringer, og etter at vi kom oss gjennom MTen med et overbevisende resultat så tenker jeg at «hvorfor ikke?».

I tillegg har jeg bestemt meg for å ta utholdenhetsprøven i år. Fordi det er god trening for Gneis og det er god trening for meg. Krever litt arbeid i forhold til at Gneis ikke direkte elsker sykler i dag, men da har vi et må og en grunn for å komme i gang.

Mikke

SMELLER
+ gå introkurs og grunnkurs (planlagt i februar 2016)
+ være med på en konkurranse om det passer/finnes

Smeller/søksarbeid er kult sier Mikke. Da fortsetter vi med det sier jeg. Enkelt og greit. Ellers får han sørge for å holde seg frisk.

1

  1. Therese says:

    Ni har ju massa roligt framför er! Hoppas verkligen ni kommer igång med agility – det är skitkul!

Legg gjerne igjen en kommentar!