web analytics
Hei Mikke!

Utstillingshelgen

10.09.2015 // utstilling

Utstilling er ikke akkurat der jeg legger min tid og mine penger, men enkelte arrangement synes jeg er verdt å få med seg. Rasespesialen f. eks. Generelt mye bra folk som er like stor fan av kelpisene som meg. Og EDS. Jeg må nok slå hodet ganske hardt før jeg drar Europa rundt på jakt etter de store utstillingene, derfor får man bli med når EDS er i nabolaget.

Gneis mangler fortsatt brukskravet (argh!), så vi har ingen store sjanser på utstilling per nå, men jeg griner ikke for det. Det var ikke akkurat for utstillingens del jeg skaffet meg kelpie.

Lørdag var det rasespesial, sent oppmøte, men dessverre da også litt parkeringskaos. Plutselig gikk det opp for en hvor stort dette faktisk var.

Dommer var Carol Mulcahy:

«Correct size and shape for breed. Correct headshape. Large eye. Correct earshape and set. Firm topline. Balanced angulation front and rib. Would like more bone. Correct feet. Moves without purpose.»

VG, 3. beste tispe i åpen klasse.

En hyggelig og grundig dommer, men den røde tråden hennes var periodevis veldig tynn og vanskelig å se. To tredjedeler av kelpisene fikk blått og den røde gruppen bestod av litt godt og blandet.

Søndag var det EDS og plutselig var det litt mer spenning i luften!

Dommer var Göran Bodegård:

Null kritikk (litt stusselig må jeg innrømme), men etter mye frem og tilbake sa dommer at Gneis var fin, men pga krysset så nådde hun ikke høyere opp.

EXC, 3. beste tispe i åpen klasse.

Også en hyggelig dommer, litt mer effektiv!

Etter helgen har jeg lært et par ting:

+ vi må trene enda mer på å stå stille (og jeg må lære meg å vise henne fram riktig) og å trave pent.
+ veldig motiverende å høre at en dommer liker henne. Da ble man litt mer optimistisk med tanke på et NUCH.
+ Gneis er fryktelig søt når hun tilbyr «sitte bamse» mens vi venter. Vi fremstår kanskje ikke som fryktelig seriøse, men vi koser oss!

Fine Silje har som vanlig tatt bilder.

Legg gjerne igjen en kommentar!