web analytics
Hei Mikke!

Status: feltsøk

04.08.2015 // bruks, film

Mens Mikke lever for sporet så er nok feltet Gneis sin greie. Løping og apportering. Det er kult!

Litt overrasket over hvor lett dette har gått. For jeg har jo aldri lært inn dette før. Og med en slik hund forventet jeg meg fullstendig kaos og null styring!

Vi kjørte lange apporter og diskriminering av andre gjenstander i vinter. I mars kjørte vi våre første økter i et felt. I slutten av mai, etter en 7-8 økter, apporterte hun to ukjente gjenstander i debuten i D-sporet.

I helgen hadde jeg avtalt trening med litt kelpiefolk. Da utnytter man et par ekstra hender for litt film:

Vi har ikke trent feltsøk siden slutten av mai, likevel løper hun ut selvsikkert og overrasker stort! Første gjenstand hun kommer med er oppvaskbørsten! En gjenstand hun aldri har plukket frivillig med mindre vi har trent konkret på akkurat den. For Gneis er ingen kleptoman slik Mikke er, hun plukker ingenting med mindre det er noe hun har fått forsterket tidligere.

Jeg tuller litt med avleveringen, litt jernteppe midt oppi det hele. Jeg skal ta i mot med høyre underveis og sende ut med venstre igjen og på siste gjenstand skal jeg ta i mot med venstre. Heldigvis lar ikke Gneis seg påvirke her.

Etter første gjenstand finner hun en ny, men her snuser hun rundt og logrer før hun løper videre. Tydeligvis en gjenstand hun ikke følte seg komfortabel med å plukke. Må jobbe mer med det, men det kan vi lett jobbe med utenfor feltsøket.

Med tre gjenstander er hun på rett over 2,5 minutt og godt innenfor kravet i D-spor. Samme sak med C-sporet om hun også hadde plukket den tredje gjenstanden. YEAH!

Mesteparten av søndagens filmen består av null Gneis og masse trær siden hun søker bak trærne, derfor bare høydepunktene denne gangen.

Legg gjerne igjen en kommentar!