web analytics
Hei Mikke!

Sommertrening

17.06.2015 // lydighet

Har man ferie så skal man kose seg. Det er en naturlov og dermed ble det i dag en privattime med Anna Larsson.

Mikke og jeg har gått onlinekurs for henne en gang tidligere, og var veldig fornøyd med det, men det blir jo aldri det samme som å møte dem i virkeligheten. Samtidig har man hørt veldig mye positivt om henne fra flere hold og da blir det for fristende.

Jeg tenkte lenge på dette med «fremad marsj» og spørre henne om litt hjelp der, men droppet det til slutt da jeg føler vi begynner å få god kontroll på det. I stedet ble det neseprøven, ikke at det var noen kjempeproblemer der, men det er en øvelse vi alltid kan pirke på og bli enda bedre på, det ble avstanden/dekk, for her har vi slitt med at hun stadig justerer venstre bakben og sliter med å låse denne, og litt med stegforflytninger mot venstre til slutt.

+ Neseprøven Har vi ikke trent på siden det kokte over under innbilten og debuten i kl 3 ble utsatt. Var litt spent på hvordan dette skulle gå med tanke på at hun kom rett ut av bilen, har trent lite den siste tiden og er generelt HEIT. (Jeg var jo en periode redd for at hun hadde blitt voksen og roligere, men det var definitivt ingen grunn for bekymring der…) Først kjørte vi slik jeg pleier å gjøre bare for å vise og Gneis eksploderte av gårde, løp dobbelt så langt ut før hun snudde og grabba tak i første og beste. I og med at jeg har innimellom opplevd at hun plukker første og beste slik som her og også kan plukke en av de nærmeste pinnene til den riktige så foreslo Anna at vi skulle jobbe videre med å skru på nesen hennes. For det var en stor sannsynlighet for at hun tenkte mer apport enn søksøvelse, og det er jo noe vi hadde også mye problem med til og begynne med. At hun ikke ville skru på nesa si. Vi gjemte så en pinne i litt høyt gress i en liten grøft (og «fejk» la ut flere pinner) og jeg lot henne søke. Etter et par rep var det veldig tydelig at hun søker en liten periode, så koker det litt over og hun bryter for å gå og tygge gress. Så planen er å å fortsette å gjemme pinnen i gress, med minimalt med fert, kanskje bare såpass at man bare stryker tommelen over. Så etter hvert legge til flere pinner mens den riktige fortsatt er gjemt. For å lære henne til å skru på nesen i enda større grad og jobbe med utholdenheten. Bare å legge det ut på 10 m og la henne kjøre på. Etter å ha gjort litt annet så avsluttet vi med et nytt søk og det var heftig å se på! Pinnen var godt gjemt her og hun tok et kjapt søk over, var i ferd med å bryte og løpe ut for å spise gress, tverrsnudde og søkte videre. Og søkte lengre enn hva hun hadde gjort tidligere og fant pinnen!

+ Avstanden/dekk Jeg har etter hvert lagt merke til at når jeg har lagt henne ned så ligger hun fint med høyre bakben, men etter 2 til 10 (sånn omtrent) sekunder har hun rettet opp venstre bakben. Om hun gjør det før jeg går fra henne i fellesdekk så går det jo greit, men jeg har en mistanke om at det var dette vi fikk trekk for på forrige stevne – og det er kjedelige poeng å miste! Tilsvarende har jeg sett at hun låser fint høyre bakben i avstanden, men at venstre er det verre med. Her må hun ofte justere i skiftene stå til dekk og stå til sitt. Det viser seg at hun sitter feil med venstre bakben, og da er det jo naturlig at hun også da legger seg feil. Høyre kne har hun under seg, mens venstre kne har hun vridd utover. Så da er spm om dette er noe med skjelettet, muskulært eller bare en dårlig vane? Vi mistenker litt siste for da hun satt i utgangsstilling på høyre side så rettet hun seg opp og vi så det også et par ganger i vanlig sitt. Så da skal jeg prøve å pirke litt i foten hennes, se om hun da retter seg opp av seg selv, jobbe litt med henne på høyre side og se om det også kan rette opp henne mer, samt foran meg og generelt bare belønne heftig de gangene hun sitter riktig. Vi får se! Om det ikke blir noen endring så får jeg få sjekket henne opp skikkelig til høsten. Og som Anna sa – i verste fall får du bare svelge en dårlige karakter i fellesdekken og sørge for at resten sitter bra.

+ Stegforflytninger Her har vi knota litt med bevegelsen mot venstre – mye pga meg! Herregud så mye det er å holde styr på! Ben og armer og samtidig skal jeg klare å følge med på om Gneis gjør riktig. Jeg har hatt lyst til å dunke hodet i veggen mer enn en gang og da var det greit å bare få noen rep på hvordan det skulle gjøres med en som kan dette godt. For det var av Anna Larsson jeg opprinnelig lærte måten med planke. Da jeg fikk orden på bena så fikk vi belønnet små bevegelser i riktig retning, uten hopp og tripping. Testet også tilslutt omvendt lokking, som jeg ikke er så veldig fan av, men som også funket bra. Først omvendtlokke det å stå stille, så kom steget, og omvendtlokke litt mer, og her var det lett å se at Gneis faktisk kunne dette her, som Anna sa. Veldig tydelig at mitt tull påvirker veldig her og gjør at hun roter og tripper mer.

Dette var i mine øyne vel verdt pengene, og jeg er veldig glad for at jeg valgte å kjøre på med nettopp neseprøven og avstanden, som er våre to svakeste ledd i kl 3 og elite. Herlig boost for motivasjonen (som har vært litt laber etter spordebuten) og jeg gleder meg enda mer for trening på lørdag med oppdretter-Pia og Therese!

Legg gjerne igjen en kommentar!