web analytics
Hei Mikke!

Kl 3! Nå kommer vi!

09.03.2015 // lydighet

Oi oi oi! Jeg aner ikke hvor mange ganger jeg har stoppet opp på jobb i dag. «Skitt! Gneis er i klasse 3!».

Min første klasse 3-hund og jeg tenker tiden fremover blir veldig spennende. Jeg har jo visse tanker om hvordan jeg vil at øvelsene og momentene skal se ut og hva jeg liker, men jeg er spent på om dette matcher med hva de ulike dommerene sier.

Og siden jeg elsker lister – her er dagens status på øvelsene i klasse 3:

+ Fellessitt: Har jobbet med denne tidligere og Gneis satt da greit 1,5-2 minutter. Regner med at det ikke blir store problemer å grave fram øvelsen igjen og generalisere denne.

+ Fellesdekk: Må trekke ut tiden, men regner med at dette skal gå uten store problemer. Trenger noe generalisering og repetisjon av kommandering en og en.

+ FVF: En vedlikeholdsøvelse. Vi begynner å nærme oss noe jeg liker, men vi har fortsatt jobb igjen. Posisjon, vendinger, stegforflytninger.

+ Sitt under marsj: Denne burde være i boks og jeg regner med at det er bare å grave fram den og repetere evt finpusse.

+ Innkalling fra dekk med dekk: Samme som over.

+ Ruta: Hun kan løpe ut, hun kan legge seg og hun kan nå også komme inn (og det i riktig posisjon) når jeg kaller henne inn. Nå gjelder det å få satt alt sammen.

+ Apportering over hinder: Enda en øvelse som jeg regner som «ferdig». Plukke fram igjen, repetere og finpusse.

+ Metallapporten: Her er vi ikke langt unna målet. Hun har et overraskende bra grep, men øvelsen har blitt litt amputert da vi hovedsakelig har trent inne (og der kaster man ikke akkurat en metallapport rundt omkring seg). Nå blir det å komme seg ut og trene med litt bedre plass. Her må jeg være obs på lyd!

+ Neseprøven: Her har vi en del arbeid. Hun har skjønt prinsippet, men er ganske fysisk når hun søker og dytter rundt på pinnene. Ikke spesielt pent. Regner med at apporteringsdelen skal gå greit, men må være obs på at det ikke blir fullstendig sirkus når jeg legger inn apporteringen.

+ Avstanden: Alle skifter påbegynt, men det krever fortsatt mye arbeid før det er bra.

Følelsen i dag er forholdsvis god. Vi har kontroll på det meste og det resterende føles veldig overkommelig ut. Veldig deilig! Så med mindre det dukker opp noen overraskelser så blir det nok ikke altfor lenge til debuten i kl 3. Før sommeren kanskje?


Gneis og jeg tok en liten prat om fremtiden da hun var rundt året.

Legg gjerne igjen en kommentar!