web analytics
Hei Mikke!

Instruktørkurs

01.10.2013 // kurs

Jeg husker fremdeles så godt den følelsen. Da jeg fikk mail fra Morten & Cecilie. «Du har fått plass på instruktørkurset!». Det tok vel noen timer før jeg klarte å sovne den kvelden.

Denne helgen hadde vi kursets siste samling. Eksamen på lørdag og klikkertrening av hest på søndagen. Til tross for minimalt med trening siden Sølen så var nervene langt unna. Jeg vet at Mikke er forholdsvis bra på grunnferdigheter, det meste sitter ok og jeg håpet at vi skulle få finpusset på resten under forberedelsene om det skulle bli aktuelt. Men så fikk jeg lappen med oppgaven i hånda og jeg trodde jeg omtrent skulle svime av. Hånda skalv og jeg måtte lese gjennom oppgaven min tre ganger før jeg faktisk fikk oversikt. Deretter måtte jeg fysisk tråkke meg gjennom den fem ganger før jeg var sikker på at jeg hadde fått det inn. For en utfordring!

Hold fast 3 sekunder + slipp + sitt opp når fører står 2 m foran + gå inntil hund og gå fri ved fot 10 m + holdt + tilbake hopp (klikk!)

En liten roman! Delene er ok, Mikke kan alle. Utfordringen var at hele greia skulle baklengskjedes. Klikk+godbit til Morten & Cecilie som klarte å finne en passende utfordring til den enkelte, for dette var virkelig noe av det vanskeligste jeg kunne ha fått. Å ha kontrollen på så mange deler og så huske alt sammen. Herregud. Kjenner jeg får bittelitt panikk bare av å skrive dette. Men det gikk bra! Et par repetisjoner for å sjekke at alt satt så godt som jeg trodde og så var det rett på kjedinga.

Noe av det beste var at jeg gjorde en heftig feil og Mikke fortalte meg det med STORE bokstaver. Japp, det var såpass store bokstaver at jeg må skrive det i store bokstaver. Jeg tror ikke Mikke kan kommunisere i smått egentlig. Men det var lærerikt! Mikke fortalte meg at nå bomma jeg skikkelig og at han ble forvirra. Rett og slett. Og jeg sitter nå her og fatter ikke at jeg ikke har sett det tidligere, at Mikke forteller meg det slik. Det er jo så åpenbart! Samtidig så er jeg så takknemlig – jeg har lært så ufattelig mye i løpet av disse månedene. Så mange aha-opplevelser, både om hundetrening generelt og Mr Mikke. Fantastisk bra! Og til tross for feilen så klarte vi oss og fikk bestått på eksamen.

Ellers var jeg livredd for en superheit Mikke etter noen dager i ro samtidig som vi nesten ikke har trent den siste 1,5 måneden. Når jeg da henter han ut av bilen så lever han opp til navnet sitt (Across the Universe). Han flyr! Et vanlig problem er jo at Mikke enten er superheit og kreativ når vi er i LP-ringen eller at han er så sliten at han må dyttes rundt. Det er vanskelig å finne det ideelle nivået for Mikke. Hvor han ikke er i ferd med å lette, men samtidig har krutt nok i bena. Og denne gangen klarte jeg det! Til tross for at han ble tatt ut av bilen først 10 min før vi skulle ha eksamen. Han var så perfekt! Superfokusert (selv om vi hadde tre hester 10-15 m unna) og triggerhappy.

Søndag ble heldigvis roligere, selv om det også var veldig interessant. Men hodet og hjernecellene var ganske svidd etter den eksamensøkta. En gang i tiden red jeg ukentlig, men pga en del knetrøbbel ble det slutt og siden den gang har det gått 13 år med minimal kontakt med hest. Så dette var gøy! Jeg fikk jobbe med Dina, en shetlandsponni som har blitt minimalt klikkertrent tidligere. Samme dag hadde hun en økt hvor hun lærte å tråkke på pallen og jeg fikk leke videre med bakbensbevegelser. Ikke noe jeg kommer til å drive med i fremtiden, men en fin erfaring å ha med seg videre, definitivt!

Men begynnelsen på abstinensene merkes litt. Når er neste kurshelg? Hva slags lekser har man? Hva nytt skal man lære seg? Jeg er glad for å komme i mål med instruktørkurset, men også utrolig lei meg for at det er slutt. Så fantastisk bra var det.

2

  1. Michelle says:

    Gratulerer så mye med bestått instruktørkurs! :D

  2. Lisa says:

    Takk! :)

Legg gjerne igjen en kommentar!