web analytics
Hei Mikke!

Endelig trening!

23.09.2013 // lydighet

Etter 1,5 måned med lite trening så var det endelig dags. Som jeg har savnet det!

Mikke

D-dagen er 12. oktober og for Mikkes del går det mest i finpuss av klasse 2-øvelsene.

Dekk+bli – Hopp-og-sprett-Mikke har vært veldig ustabil på denne en god stund, men nå ser det ut til at 2-3 min med synlig fører i alle fall sitter. Kjører hardt framover og håper at det også fungerer med skjult fører.

FVF – Etter fellestrening forrige uke skjønte jeg at det var på tide å ta tak i denne igjen. For det var ufokusert Mikke med fremdrift og annet tull. Begynte med at han tilbød stå og dekk under marsj flere ganger, men et par klikk+godbit så var det glemt. Godkjent ellers.

Ruta – Mikke vet best i følge Mikke selv, og stopper av seg selv før jeg rekker å rope noe som helst. Så nå jobber jeg med å få Mikke til å løpe laaaangt ut. Ser ut til å gå bra og regner med at det er lett å få inn ståen igjen til konkurransen.

Forangående i line – Bruksdebuten ble flyttet til november og vi fikk plutselig veldig god tid, men vi jobber litt smått med denne. Morsom øvelse! Her hadde jeg en sliten Mikke med meg, men fikk et par gode repetisjoner.

En super økt med Mikke egentlig. Bra fokus og labbene i bakken. Ikke no froskeraptuser på gang! Føler meg akkurat nå ganske trygg på at vi kan få til et par fine stevner denne høsten om det fortsetter slik.

Gneis

Gneis, jeg digger deg! Etter noen måneder med litt varierende trening (unghundtiden er sjarmerende…) så var Gneis på plass igjen. Utrolig nok klarte hun å fokusere bra selv med verdens tøffeste forstyrrelse ved siden av – fotballspillende ungdommer. Hun blir vanligvis klin gal bare av å høre sparkinga.

FVF – Må jobbe litt med plasseringen, ellers bra. Herlig kontakt.

Stå under marsj – Fin fremgang på denne. Stopper og står for det meste stille mens jeg beveger meg rundt henne. Et par økter til så sitter den, tenker jeg.

Løpe til musematte/ruta – Forrige gang så hadde Gneis aldri hørt om å løpe rett ut til matta – bue rundt, hopp over en kjegle og touche targeten. Det var så det skulle gjøres. I dag var det heldigvis rett ut og full fart!

Dekk+bli – Jeg blir så fascinert. Får hun et par godbiter for å ligge stille, ja, da ligger hun stille. Til jeg sier noe annet. Og hun klarer å koble om fra full fart (target/lek) til å være rolig og bli liggende stille. Positivt!

Fortsetter det på dette viset så er det virkelig ikke umulig at Gneis skal få prøve seg i ringen i oktober! Fantastisk moro, og det hadde vært så gøy å komme i gang med konkurranser med henne. Men vi har ikke hastverk og så får vi se an når fristen nærmer seg!

2

  1. Linn Kleppa says:

    Finfine bilder av fine hunder. :) Dere hørres flinke ut! Lykke til videre med treningen! :)

  2. Lisa says:

    Næmmen! Takk! :)

Legg gjerne igjen en kommentar!