web analytics
Hei Mikke!

Halleluja!

18.05.2015 // hverdag // 0 kommentarer

Rally 25042015 OODK-39

Etter flere uker med minimalt med trening pga innbilt (stress-stress-stress!) så ble jeg rett og slett møkkalei i helgen. Nå fikk det være nok. Nå måtte vi finne en måte å jobbe oss gjennom dette her. Jeg orker ikke å gå flere uker uten å trene.

Så de siste par dagene har vi hatt fokus på lette og morsomme økter. Øvelser hvor hun får jobbe selvstendig (innkalling med dekk, ruta etc) og er godt hjernevasket på. Neseprøven har overraskende nok klatrert fort på denne lista. Fvf har også vært en øvelse som har fungert (dog uten kommandering). I tillegg har jeg jobbet mest inne for der stresser hun veldig mye mindre enn ute.

I dag ble vi med på fellestreninga for rallyen for første gang på noen uker. Litt ekstra spent. Oppvarmingen gikk forholdsvis greit. Hun var noe stressa her, men fvf roer henne heldigvis ned litt. Dessverre smalt det likevel under første runden på banen. En av de andre hundene bjeffet, hun eksploderte og jeg var redd jeg mistet henne der. Heldigvis klarte en dekkommando og litt godbiter å bryte henne ut av det og vi fikk fullført uten noe mer tull. Og runde to fløt fint uten en eneste antydning til stress!

Da avsluttet vi rett og slett der. Herregud så deilig! Endelig hadde vi en vettug trening UTE med andre folk og uten dette vanvittige stresset. Vi er nok over den verste kneika nå, heldigvis, og vi får bare jobbe på fremover. Jeg meldte jo oss på D-spor den 27. mai før innbilten virkelig satte inn og har holdt pusten siden. Nå ser det dog ut som om vi faktisk kan stille.

Bilde tatt av Christina Sepulveda.

17. mai

17.05.2015 // hverdag // 0 kommentarer

Nasjonaldagsmorgenen bød på 6 grader og sur vind, men det stoppet ikke Silje og meg. Tradisjon er tradisjon!

Litt ekstra godt kledd så ble det likevel frokost på stranden og bikkjene testet til og med badetemperaturen.

Ellers stille om dagen. Gneis tuller fortsatt med innbilt og Mikke kjørte passende nok magesjau akkurat til debuten i rally kl 2. Så lite trening og lite konkurranser om dagen. Stusselig!

Trøstepremie

06.05.2015 // bruks // 0 kommentarer

I stedet for debut i kl 3 ble det med beste Silje og Grim en sporøkt på søndag. Ikke feil i det hele tatt. LP er hovedprioriteten i år og da blir det uheldigvis ikke like mye spor. Men da smaker jo selvfølgelig hver økt ekstra godt!

Mikke fikk rundt 200 m langt spor med godt og blandet av underlag. Jeg prøvde å være litt kreativ og klatret litt opp på kanter, rundt hekker, mellom stolper etc. Et helt greit spor. Mikke var noe trøtt etter en både jobb og besøk dagen før (det tar på å å smiske med Grim) og det påvirket selvfølgelig noe, men alt i alt helt greit. Han vet hva han gjør og han gjør jobben sin.

Har man selskap får man utnytte dem og jeg satte Silje i arbeid. Så nyttig og gøy å få gå et spor man ikke vet hvor bærer hen. Litt ekstra spenning ble det også pga innbilten, ville Gneis være like stressa som i fjor eller ville noe av årets gode trening skinne gjennom?

Og fader heller! Det var på ingen måte et 10’er spor slik vi hadde nylig i skogen, men herregud så bra hun jobber! Det er ingen tvil om når hun har sporet i nesa eller ikke. Omtrent 200 m dette også, med varierende underlag og artige utfordringer. Hun startet før jeg visste ordet av det og trakk godt i lina. Hun går raskere enn Mikke, men jeg liker det. Det er ikke lenger for fort og hun går veldig nøyaktig.

Hun var også noe trøtt (og full av hormoner) og falt litt av underveis, men i det store og det hele er jeg superfornøyd. Det er ikke ofte jeg trenger å «tvangsroe» henne lenger, hun finner riktig modus selv og gjør en super jobb! Virkelig!

(Alle bilder tatt av Silje.)