web analytics
Hei Mikke!

Status Mikke

28.01.2015 // hverdag // 0 kommentarer

(hvisker)

Etter mange uker uten halting, til tross for mer aktivitet, så var mandag var første dag uten smertestillende. Ingen halting så langt. Krysser fingrene for at det fortsetter slik!

Andre forsøk i kl 2

15.01.2015 // konkurranse, lydighet // 0 kommentarer

Litt skuffa, veldig fornøyd og samtidig litt glad. Jeg håpet veldig på opprykket på søndagen, for jeg vet ting sitter, Gneis kan det og når det er bra så er det virkelig bra. Men så vet man jo aldri hva som kan skje, og med en Gneis som fra før kan fyre seg opp på applaus og nå rett før løpetid er litt ekstra lettantennelig så endte det opp med en veldig heit Gneis (med mye lyd). Samtidig hadde vi en bra dag. Jeg hadde minimalt med nerver og det jeg hadde klarte jeg å ha kontrollen på. Vi hadde en super oppvarming og hun var akkurat der jeg ville ha henne (note to self: løpetur på jordet var passe med aktivitet på morgenkvisten). I tillegg hadde vi flere fine transporter mellom øvelsene og hun klarte å sitte lenge i utgangsstilling uten at jeg hadde fokus på henne. Veldig bra! Og når skuffelsen begynte å forsvinne så kjente jeg på det at jeg er glad for slik motgang. Så mye man lærer av det og vi kan jo ikke bli annet enn bedre når vi tar tak i det og jobber med det!

Dommer for dagen var Rune Bjerkelund:

Fellesdekk 0 – Fikserte på en kjegle som første ting og da jeg kommanderte henne ned i dekk så var hun i ferd med å løpe av gårde. Utrolig kult å se at hun umiddelbart tok seg i det og la seg ned. Fikk en dk i og med at hun spratt ganske raskt opp igjen. Hun har aldri brutt en fellesdekk før, men i dag satte hun seg opp etter 20 sek. Jeg gjetter at hun rett og slett ikke var i riktig modus etter å ha sett kjeglen i kombinasjon med at det var veldig kaldt der (og Gneis er en frossenpinn).

Fri ved fot 8,5 – Mye bedre enn sist! Litt framdrift, noe pendling og litt vide høyrevendinger, men i det store og det hele er jeg veldig glad for framgangen.

Dekk under marsj 9 – Noe hjelp fra meg visstnok.

Innkalling med stå 8 – Litt «lang» stå, men hovedfeilen lå hos meg som kommanderte for sent.

Stå under marsj 8,5 – Tjuvstarter litt når jeg kommer inn, ellers usikker på hva han trakk for.

Ruta 7 – Vi fikk litt tull med ruta noen dager før og jeg hadde en mistanke om at det ikke ville holde. Natten før kom jeg heldigvis på en plan B og den fungerte.

Apportering 5 – Litt tull med stevneleder her tror jeg. Jeg ventet på beskjed om å kommandere «apport», jeg tror ikke hun hadde tenkt til å si noe, og da tiden trakk ut så tok Gneis saken i egne hender. Beste var at jeg faktisk måtte ha en dk for å få henne til å slippe! Den så jeg ikke komme.

(Her begynner jeg å miste kontrollen og klarer ikke helt å holde henne i riktig modus i øvelsene.)

Hinder 6 – HEIT! Og pga kortslutning så hadde vi aldri hørt om sitt før.

Avstand 0 – DOBBELTHEIT! Det var ikke bare fremdrift, men det gikk sidelengs og baklengs også og Meisen klarte ikke å holde posisjonen lenger heller. Kunne fått en 5 om jeg bare hadde gått inntil, men fikk 0 da jeg kommanderte henne på ny ned i dekk.

Helhet 8 – Igjen for vi skryt for bra momenter. Forrige stevne fikk vi 7 til tross for ingen nuller og bedre totalsum. Jeg tolker det dithen at vi ikke så helt ut som idioter.

Totalt 120 poeng – 3. premie og 6. plass av 6 deltagere

Jepp. Så nå jobber vi med applaus, vi har startet med kl 3-øvelsene for alvor, jeg har tittet litt på terminlista og venter på løpetiden. Og så satser vi på at alle gode ting er tre!

Hallo 2015!

01.01.2015 // bruks, hverdag // 0 kommentarer

Da var 2014 forbi. Litt trist. For alt det man ikke rakk, alt det man håpet på og der var tiden ute. Enda et år var borte. Heldigvis står man opp til en ny dag og et nytt år. Med nye muligheter.

Dagen i går gikk først til noen timer på jobben. Deretter noen timer spor med raketter i bakgrunnen. Dette var vårt første skikkelig snøspor og det var en lærerik affære. Jeg har stadig vært redd for at Gneis skulle gå spor på synet og ikke snuta. Ingen fare. Hun snuser og hun sjekker hvert eneste fotavtrykk. VELDIG NØYE. Hun plukker pinner til den store gullmedaljen. Så fjorårets mål om pinneplukking er i boks. Skitten slush-is er vanskelig. Hvorfor vet jeg ikke. Men jeg så samme sak hos Mikke. Veldig bra i hvit og fin snø. Verre i grøftekanter og langs med veier.

Kvelden ellers ble rolig, men Gneis sin stemningsradar plukket nok opp at det ikke var en helt vanlig kveld. Litt på tærne og litt schizofren. Holdt på å overfalle en guttegjeng ved siste tur kl 2130. Ja, den Gneis som vanligvis ikke er så hypp på å hilse på fremmede mennesker. Plutselig måtte jeg sette på bremsene og grabbe tak i frøkna. Nei, her skulle vi ikke voldta små-akkurat-blitt-myndige-guttunger. Slik fortsatte det under rakettene med litt småskrudd gjeter og lys. Bare glad og smått schizofren.

Mikke så man derimot ikke så mye til. Utslått etter å ha vært med på jobb og så tur, og så en superoverraskelse av en oksepenis til nyttårsrakettene. Da hadde ikke Mikke tid til å bry seg om noe annet. Han er herlig enkel sånn sett.

God sjømat, et par glass alkohol, og en fin dag med bikkjene. Alt i alt en fin nyttårsaften.

God nytt år og jeg håper 2015 blir alt det dere ønsker dere!