web analytics
Hei Mikke!

Adventsspor

30.11.2014 // bruks // 0 kommentarer

Etter en pause på to måneder så klarte jeg ikke å holde meg lenger. I dag måtte det bli spor.

Vi trente jo mye nå vår/sommer/høst og nå testet jeg å ta en liten pause for å se hvordan det evt påvirket sporet til Gneis. Samtidig som jeg fikk en pause fra å stadig bli mer frustrert.

Hun kan gå et helt fantastisk spor for å så falle helt av sånn plutselig. Før trodde jeg det var siden hun var såpass umoden og derfor noe ufokusert. Det tror jeg ikke helt på lenger. Hun har jo blitt 2,5 år nå og jeg tenker man burde jo nå se en forskjell. Og jeg ser aldri noe slikt i LP-treninga. Kjeder hun seg? Jeg vet ikke. Hun får jo utfordring nok innbiller jeg meg.

I dag fikk hun to spor. Først et på asfalt med tre vinkler og fem pinner. Begynte bra. Falt av og insisterte så på at vinkelen ikke var der og at sporet gikk rett fram. Av og på resten av sporet.

Nummer to ble på grus og gress med åtte pinner. Jeg var ikke klar for å avslutte dagen med et sånt spor og la et pinnespor for å repetere det igjen. Belønnet hver pinne med leke (i stedet for godis som jeg har gjort i det siste) og jeg fikk en passe høy Gneis underveis. Samtidig så jeg et annet fokus hos henne. Hun lette jo faktisk etter pinner. Intens som f****, men hun hadde en oppgave. I halvmørket plukket hun da åtte av åtte pinner.

Nå i kveld begynte jeg faktisk å lure på om hun ikke helt har skjønt oppgaven sin. Det høres absurd ut, vi har jo sporet siden hun var 4-5 måneder gammel, men likevel. Måten hun er på får meg til å tenke på hvordan hun innimellom kan være i lydigheten når hun ikke har skjønt hva hun skal gjøre. Når hun selv velger å gå et spor (hundevenn har gått tur før oss) så har hun en helt annen sporadferd. Nøyaktig og hun henger på uansett underlag og svinger.

Jeg har i alle fall fått litt å tenke på nå. Og jeg kjenner at staheten i meg stikker hodet fram. Ikke fanken om at man skal gi seg nå!

Nyttig lærdom

29.11.2014 // film, lydighet // 0 kommentarer

Jeg husker da jeg fikk Mikke, begynte å trene lydigheten og funderte på alle disse øvelsene oppover i klassene. Skrekk og gru. Hvordan skulle man få til dette? Og jeg kunne jo definitivt ikke begynne på øvelsen før jeg hadde en klar plan!

I ettertid tror jeg at jeg kan si at jeg brukte mer tid på å fundere over hvordan jeg skulle lære inn feks ruta enn å faktisk få det på plass. Så hva lærte jeg av det?

Hopp ut i det! Ingenting skjer før du faktisk tar tak i det. Og det meste kan rettes opp i!

Så her er Gneis og jeg i gang med avstanden. Jeg har utsatt det en stund nå. For Gneis eier jo ikke bremser eller et rolig ben i kroppen, og det er jo en litt dårlig deal med avstanden. Jeg tviler på at dommeren setter pris på en steppende kelpie som samtidig hyler i sin iver. Men så var det noe med det at ingenting skjer før jeg faktisk tar tak i det.

Mål 2015

26.11.2014 // hverdag // 1 kommentar

Plutselig var vi her igjen. Noen små uker igjen. Så er det et nytt år, nye blanke ark. Hva skal vi finne på de neste 12 månedene?

Mikke

+ holde seg stabil der han er og ingen forverring, takk.

Planene for året som har gått ble jo noe amputert da Mikke har haltet omtrent halve året. Veterinæren har heldigvis håp om at han snart kan tas av smertestillende og at vi kan konkurrere videre neste år. Jeg tar dog konkurransene som en evt bonus. Viktigste er at han holder seg smertefri og glad.

Gneis

Vi avsluttet året så nærme et opprykk til kl 3. Det hadde vært ålreit å få det opprykket, men samtidig kan jeg ikke være misfornøyd. Gneis har jobbet bra, vi hadde konkurransemessig et supert år, og viser at dette ikke er håpløst. Så vi kjører på med litt hårete mål i år!

LP
+ opprykk til kl 3
+ start i klasse 3
+ opprykk til elite

Vi prøver igjen i kl 2 i januar eller februar, litt avhengig av løpetid. Samtidig er vi i gang med det meste av øvelser i både kl 3 og elite, så da håper jeg på en start i kl 3 i løpet av våren eller forsommeren en gang.

BRUKS
+ start i D-spor
+ opprykk til C-spor
+ start i C-spor
+ opprykk til B-spor

2015 er året vi virkelig skal få sporet på plass har jeg bestemt. Det er mye bra på gang, men det er bare de siste brikkene som mangler. Så nå satser vi hardt!

RALLY
+ start i kl 1
+ opprykk til kl 2
+ start i kl 2
+ opprykk til kl 3

Rally er hyggelig og fin variasjon, og selv om det er først og fremst en pensjonistaktivitet med Mikke så tenker jeg at vi kan satse så smått med Gneis også. Klasse 1 og 2 er forholdsvis lette og det er ikke fryktelig mye jeg må lære henne i tillegg til lydigheten hun ellers kan.

BLODSPOR
+ blodsporprøve

Denne står litt som en bonus, som noe vi kan jobbe med om vi kjeder oss. Jeg vil gjerne ta championatet med Gneis, men det er ingen hast. Det er et langtidssprosjekt. Vi får se litt hvordan sporet utvikler seg i løpet av året!

ANNET
+ MT

Jeg er kjempegira på denne. Aldri fått være med på MT og etter MH-overraskelsen er jeg spent på hva slags Gneis jeg får se under en MT. Jeg har jo ingen anelse om når løpetiden kommer, men om den følger 10 månederssystemet som Gneis kjørte siste gangen så skal vi ha en løpetid i februar igjen, og da er det fritt fram for MT med resten av kullet.

Lisa

+ Bli superflink på å merke spor
+ Gå et sporkurs
+ Ta med meg kameraet oftere på tur

Enkelt og greit. Jeg vil lære mer!