web analytics
Hei Mikke!

Sceneskifte

29.09.2014 // film, konkurranse, rally // 0 kommentarer

Mandag ble Mikke røntget på nytt. Klådd på. Konklusjonen er en forverring av kneet. Jeg skal innrømme at det har vært en litt tung uke. For nå blir det 2-3 måneder med ro og smerstestillende/betennelsesdempende. Det kan bli bedre samtidig som det kan hende at det ikke blir det. Forkalkningen vil jo ikke bli borte, men det er jo et håp om at det kan være en viss forbedring om det nå har vært en «smell» denne høsten som har forverret det nå. Så jeg holder jo pusten litt. Kan vi fortsette å konkurrere til våren eller blir Mikke pensjonist nå i en alder av fire-fem år?

Lørdag kjørte vi like godt et lite sceneskifte før sykemeldingen. Dvs en debut i rallylydighet kl 1. Etter å ha vært i Drøbak og sett rallylydigheten der bestemte jeg meg. Plutselig var vi påmeldt og det gjaldt å bli litt kjent med skiltene.

Resultatet ble en 2. plass (av 13 stk?) og 189 poeng. Ett lite poeng fra direkte opprykk, men vi fikk i alle fall et napp. Jeg vet jo at Mikke kan bedre, så litt surt er det, men uansett var det ingen dårlig debut. Viktigste var vel at vi hadde det gøy og at vi nå har et alternativ å jobbe med!

At det nå er Gneis som det skal satses med framover er også en uvant tanke. Litt trist og litt spennende. Denne vinteren har jeg meldt meg på innetrening med FBK og hver mandag kveld har vi noen timer til rådighet innendørs. Der skal Gneis få kjøre seg. Vi jobber så smått med pirking og finpuss, og jeg lengter fælt etter neste års terminliste. På tide nå! Jeg vil planlegge neste års konkurransesesong!

(Takk til Karianne som har hjulpet enormt med alle rally-spm og filming!)

Spor er bensin!

20.09.2014 // bruks, film // 0 kommentarer

Frihelg! Herlighet. Det smaker godt! Bra tur med Silje og Grim som har vært her på overnattingsbesøk, sofasløving og nå en sporøkt før middag og tv-kveld. Og fy fader for en superøkt! Jeg er sporavhengig!

Mikke er jo nå pensjonert fra bruksen og vi leker nå mer med sporet enn at vi har noen konkrete ambisjoner. Mikke liker å gå spor, jeg liker å gå spor, vi prøver litt nye ting og verden går ikke under om det da ikke skulle fungere.

Vi har kjørt noe kryssende spor tidligere. Med andre hunder og folk, planlagt og mindre planlagt. I dag fikk jeg det for meg å krysse mitt eget spor, bare for å teste. Jeg tråkket ut, gikk rundt en sånn «blomsterskillesak» på parkeringsplassen og krysset da sporet etter å ha rundet den og fortsatte videre for en sluttpinne i en grøftekant. Sporet i seg selv var ikke blant topp tre, litt rotete i dag, men i det store og det hele så er jeg fornøyd. Noen dager siden tittet jeg på filmene fra våre første asfaltspor i oktober i fjor… og man kan vel si at utviklingen har vært stor. Gøy!

Selve krysningen gikk over all forventning! Ved første møte så valgte han lett det riktige sporet, den eldste av dem, han tusler litt tilbake for å sjekke, men velger raskt å returnere. Ved andre møte sjekker han ut det han valgte sist, men jaggu – han velger riktig likevel!

Gneis har hatt en kjempeutvikling denne våren, men i sommer, samtidig med innbilten, så stagnerte det og i stedet føltes det som vi tok et par steg bakover. Inspirert av foredraget til Tobias i våres så ble jeg strengere i sporet; kortere line og mindre muligheter for å trekke ut på sidene og nå på sommeren gikk det stadig fortfortfortere, hun mistet sporet, tullet fælt i vinkler og det var lite pent.

De siste to-tre øktene har jeg nå latt henne få mer frihet og latt henne undersøke mer utenfor sporet for å så få fortsette når hun valgte riktig. Vi har fortsatt et stykke igjen før jeg er fornøyd med vinkler, men hun er i det minste ikke lenger like «overbevist» om at sporet går til venstre når det egentlig går til høyre. Jeg har også begynt med lengre liggetid. 10 min forrige økt, 30 min i dag. Og jeg innser at det er ikke det at Gneis er umoden og at hun er blond som gjør at hun nødvendigvis faller av i sporet. Hun synes det er for enkelt! For kjedelig! Og her satt jeg og tenkte at asfaltspor i seg selv var vanskelig nok.

I dag fikk jeg se en overraskende seriøs Gneis og det var en seriøsitet jeg aldri har sett hos henne før. Et kjempefokus! Og hun jobbet hardt gjennom sporet. Her skulle man ikke tulle! Wow! Dette liker jeg!

Klubbmesterskap

14.09.2014 // konkurranse, lydighet // 0 kommentarer

Lørdag var det tid for årets klubbmesterskap. Av div grunner så har det ikke passet tidligere år, men denne gangen skulle jeg!

Gneis har jo opprykket og har omtrent alt klart for kl 2, men da vi skulle gå D-spor i dag så valgte jeg for min egen del å gå kl 1. Innimellom er det greit å gjøre det litt enklere for seg selv.

Dommer for dagen var dommerelev Lene Berntsen:

Tannvisning 10

Fellesdekk 10 – Hun lå med lang hals og det var mye trafikk både foran og bak ringen. I tillegg reiser begge hundene som ligger på hver sin side. Det gikk i dag, men for mine egne nerver så må vi jobbe mer med denne!

Lineføring 7 – Enormt med framdrift. Like misfornøyd med denne som forrige uke.

Dekk fra holdt 8,5 – Framdrift under fvf og oppsittet?

Innkalling fra sitt 9 – Skjev innsitt, men veldig bra fart!

Stå under marsj 9,5

Hopp over hinder 9

Avstand 8 – Forholdsvis bra, men tok et ekstra skifte (sitt-dekk) før jeg rakk å komme meg på plass.

Helhet 5 – Mye bjeffing i dag og hodeløs løping mellom øvelsene. Selv om momentene fungerer og vi fikk skryt for disse så er jeg på ingen måte fornøyd med helheten.

Totalt 164 poeng – 1. premie og 3. plass av 8

Denne konkurransen, samt D-sporet, skulle få bestemme om det skulle bli flere konkurranser denne høsten. Gneis er jo bortimot klar for kl 2, men ja. Antagelig har det sett bedre ut enn hva jeg føler det gjorde, det pleier jo det, men samtidig så er det jo ikke noe gøy om følelsen er kjip. Jeg vil heller ikke la Gneis få lære seg at det er ok å oppføre seg som en tulling mellom øvelsene, derfor røk også D-sporet i dag. Det skal ikke få lov til å bli en vane å være tulling på stevner.

Så selv om det nå klør i fingrene etter å starte igjen så gir vi oss nå for sesongen. Vi har jo allerede tatt flere kjempesteg i år og skal være enormt fornøyd med det. Gneis har blitt så bra! Nå bruker vi i stedet vinteren på å få orden på fri ved foten, vi får fullføre de øvelsene vi mangler i kl 2 og 3 (og se hva de nye reglene sier) og finpusse på resten. I tillegg skal hun få lov til å bli litt eldre. Det tror jeg virkelig ikke gjør noe!


Foto: Mona Herjuaune

Mikke skulle egentlig ikke gå, han er jo egentlig halvveis sykemeldt. Egentlig burde han nok ikke ha gått. Under oppvarminga så jeg at han vegret seg under dekk under marsj, en av hans gulløvelser. Under konkurransen kom dommer og lurte på om han hadde problemer med bakparten og da jeg kom hjem så var han stiv. Hva gjør man? Han storkosa seg i ringen, så glad for å jobbe. Samtidig vil man jo ikke påføre han noe mer smerte.

Fellesdekk 10 – I januar kjørte han fellessitt, i dag lå han, heldigvis, og lå visst kjempefint!

Fri ved fot 8,5 – Veldig bra, men jeg klarte selvfølgelig å kløne litt.

Dekk under marsj 9,5

Innkalling med stå 9 – BESTE NOENSINNE. Fy fader! Aldri har jeg sett en så fin innkalling med stå fra Mikke. Kjempefornøyd!

Stå under marsj 9,5

Ruta 9

Apportering 9

Hinder 0 – Det lå en apport utenfor ringen rett ved hinderet og for apportelskeren så ble fristelsen for stor…

Avstand 8 – Litt sliten og litt ivrig. Mikke kjører ikke fremdrift, han går i stedet sidelengs.

Helhet 5 – Det var en del lyd, dessverre, men jeg synes den var noe streng likevel. Han gikk så nydelig. Han var sliten for han skulle jo ikke gå så fikk han være med ute og sosialisere seg. Likevel så ga han alt i ringen.

Totalt 154 poeng – 2. premie og 2. plass av 7 (?) deltagere

Mikkes beste runde i kl 2 noensinne. Kjempefine øvelser, fantastisk fokus og null raptuser. Han var virkelig gull i ringen. Samtidig klarte man ikke helt å glede seg over det. At dommer faktisk klarte å se det, ja, det overrasket meg og det var et lite slag i magen. Jeg får ta en prat med veterinær i morgen og se litt på hva man kan gjøre framover.

Edit:
Jeg har blitt så opphengt i Gneis sitt sprell og Mikkes kne at jeg faktisk har glemt det faktum at begge hunder gikk bra i går. Begge hunder fikk jevnt over høye poeng og begge hunder fikk pallplass i hver sin klasse. Det er jo faktisk veldig bra og jeg har all grunn til å være fornøyd. Virkelig!