web analytics
Hei Mikke!

Sonens tren-a-long: Rygging

20.08.2014 // film, lydighet // 0 kommentarer

Med en halvveis sykemeldt Mikke så har det blitt mindre trening og Gneis etterlyste dermed action. Da var det lett å bli med på hundesonen.nos Tren-a-long som nå handlet om rygging. Vi begynte rygging 1,5 år siden men har trent lite etter det og det føltes veldig okei å komme i gang igjen.

Gneis er utrolig morsom å jobbe med på nettopp slike ting blant annet fordi hun er så følsom for meg og mine bevegelser samt at hun tar ting så fort. Ryggingen hennes er langt fra perfekt, men det er motiverende og gøy å se hvordan hun utvikler seg gjennom økta.

Kalasbra!

16.08.2014 // hverdag // 1 kommentar

I mange år, mens jeg drømte om min neste, som da tilslutt ble Mikke, ønsket jeg meg en oppdretter som arrangerte kennelleir. Tenk så moro! Flere dager med andre hundefolk, som i likhet med deg selv elsker rasen og som samtidig har slekt til min egen. Masse hundetrening og sosialt.

Jeg har virkelig storkost meg på min første kennelläger i regi av Tullarbackens. Brukt noen dager på å studere kullsøsken og halvsøsken, og å sammenligne disse. Jeg har fått trent både Mikke og Gneis, både på LP-banen og i skogen. På kveldene har det så blitt sosialt med grilling og kelpieprat.

Jeg skal innrømme at det plager meg veldig at Mikkes konkurranseframtid har blitt begrenset pga hans kne. Vi kjørte sporoppsøk for første gang siden i fjor høst og det var nydelig. Jeg sendte han ut, han finner sporet, sjekker ut baksporet så vidt før det var strake veien fremover i riktig retning. Tre riktige av tre mulige.

Gneis har til gjengjeld briljert i LP. Den frøkna har så mye trøkk og fart om dagen og jeg elsker det. Det er ingen hemninger! Innimellom kan man lure på om det finnes noen kontroll der i det hele tatt, og da er det heftig å stå der og vite at jeg faktisk har styringa på den lille kanonkula.

Samtidig fikk jeg reise hjem med en ny optimisme. Det meste kan jobbes med, det gjelder bare å finne de riktige knappene. Og takket være en oppdretter som liker utfordringer så fant vi endelig litt knapper for budføringen i bruksen. Gneis synes jo at folk er ok så lenge hun ikke trenger å forholde seg til dem, og da blir jo fort budføringen en utfordring. Med target (musematte og håndtarget) fikk Gneis en konkret oppgave og da løp man, full fart og null usikkerhet. Nydelig!