web analytics
Hei Mikke!

Rasespesialen 2014

30.05.2014 // utstilling // 0 kommentarer

Da jeg satte målene for 2014 var jeg nok noe ambisiøs – i alle fall med tanke på Gneis og utstillinger. Snart i årets sjette måned og her kom årets første utstilling. Litt spent var jeg for det er ikke fryktelig lenge siden Gneis opplevde utstilling som tøft (Letohallen okt 2013) og nå har hun gått på iHarmoni den siste måneden. Hva slags Gneis ville jeg se i dag?

Jeg hadde en plan om å komme tidlig så Gneis skulle få god tid til å venne seg til miljøet og litt tid for trening før vi skulle inn i ringen. Ikke bare ble jeg forsinket hjemifra, men jeg havnet jo i en fin kø pga arbeid på ring 3 (?) og kom fram ca 15 min før oppmøte. Hurra.

På plass var det også full fart på skytebanen som lå rett i nærheten. Vi opplever en del skudd på hytta i Mariefred (villsvin), men sist gang var i fjor sommer og selvfølgelig blir jeg da ekstra spent på reaksjonen hennes. Litt stressa på vei inn, en del usikkerhet (oi! kelpie! oi! skummel!), men etter at jeg fikk satt fra meg tingene, funnet fram godbiter og tuslet noen minutter rundt i ytterkantene så var hun i riktig modus. Og holdt seg der resten av dagen.

Hun fikk for første gang ligge i tøyburet på et arrangement. Ikke helt avslappet, men hun var likevel stille og rolig! Mens vi ventet ble vi stående med en 3-4 kelpier rundt oss i en radius på 2-4 m, men Gneis var rolig og vi jobbet blant annet med stegforflytninger mens vi ventet. I og med at dette var rasespesialen så ble alle kelpier også målt. Da hun forrige gang ble målt (6-7 måneder gammel) så var hun ganske så motvillig og syntes situasjonen var ubehagelig. Jeg rakk jo å grue meg litt dette også, men Gneis stod rett opp og ned og lot seg måle uten noen problemer.

Gneis var en fryd å ha med å gjøre denne dagen. Glad og lett å ha med seg og det kunne vel nesten ikke ha gått bedre!

Dommer var Maija Heinilä:

«45,5 cm. Gode proporsjoner, korrekt øreansats og velskåret hode. Moderat vinklet foran, velvinklet bak, litt fallende overlinje. Korrekt kryss og haleansats, pass benstamme. Beveger seg meget parallelt, litt korte steg fra siden. Utmerket temperament.»

Resultatet ble en excellent og andre beste unghundtispe.

I år fikk spesialen også besøk av Sofia som driver kelpiegallery.com. I tillegg til de vanlige bildene (hode + kropp) så fikk Mikke og Gneis være med på gruppebilde (sammen med Maiskis Obsidia – «Shy») for å illustrere noen av fargene.


Foto: Sofia Olsson (kelpiegallery.com)


Foto: Sofia Olsson (kelpiegallery.com)

To skrullete år!

27.05.2014 // hverdag // 0 kommentarer

Det går ikke alltid slik man tror og håper, men det trenger likevel ikke å bety at det blir feil. Gneisen er et eksempel på det. Som pakket med seg litt annet i kofferten enn det jeg forventet, men som likevel byr på spennende utfordringer og verdens beste kos. Kos som gir meg abstinenser når jeg er på ferie.

To år blir Skrulla mi i dag! To elleville år har det vært, med masser av kos, sprell i hverdagen og sirkusponni på trening. En hel masse galskap. Verdens beste Gneis!

Gratulerer så mye med dagen, Meisebolla mi!

Nasjonaldagsfrokosten

17.05.2014 // hverdag // 0 kommentarer

Den ble tilbragt på Midtsjø sammen med Silje og Grim. Null rødt, hvitt og blått, null flagg og null tog. Bare noen timer ved vannet, skravling og glade hunder. Gneis fikk svømt et par km og Mikke et par svømmetak (ved et uhell??). Finfin start på dagen!