web analytics
Hei Mikke!

Påskespor!

21.04.2014 // bruks // 0 kommentarer

En finfin påske nærmer seg altfor raskt slutten. Kan jeg få en uke til?

Med forkalkningen til Mikke og løpetiden til Gneis (masunge!) så har det blitt fem økter med spor denne påsken. Litt ironisk da jeg ifjor skrev at LP var nummer 1 og at spor fikk bli litt av og til. Så langt har vel 2014 bydd på mer spor enn LP…

Bra trening har det blitt! Fremgang på hundene, spesielt Gneis. Hun har hatt en tendens til å bare «falle av» og ta seg en pause for å så plutselig fortsette, og dette har det blitt mindre av denne uken. Om hu nå har «falt av» sporet har det som regel blitt fordi jeg har holdt igjen henne grunnet manglende nese i bakken eller om hu er på vei vekk fra sporkjernen. Motiverende! Jeg gir meg selv også en klapp på skulderen for bedre planlegging og for å ha begynt å loggføre øktene.

Blant annet har det blitt notert: «Finn på andre gjenstander. De vanlige pinnene blir for store, de tar dem på synet selv om jeg prøver å gjemme dem.». Gremlin-Gneis får demonstrere:

Måtte påsken vare litt lenger…

17.04.2014 // bruks, hverdag // 0 kommentarer

Det ble litt flashback. En 10 år tilbake i tid da Richie fikk beskjed om det samme. Begynnende forkalkning på Mikkemann. På sett og vis er det en lettelse å vite hva det nå var, og vite hva man kan gjøre og ikke kan gjøre framover. Han må slankes og det er det ingen tvil om. Han går nå på Glyco-flex, vi skal kjøpe Fitpaw Peanut og håpe at vi kan holde dette på dette nivået. En stor lettelse er at han ser ut til å være lite plaget så langt. I stedet er han så glad. Så ivrig! Og dødsens fornærma om han ikke får være med på moroa!

Påske er lik hytta og uken her er snart omme. Ferie er godt! God mat, lesing, lange turer i skogen og bra sporøkter. Inspirert av Tobias Gustavssons foredrag på fredag har det blitt nytt fokus på harde spor. Etter foredraget har jeg virkelig innsett hvor mye en kan nerde på dette området også. Deres opplegg er ganske mye strengere og kontrollert enn hvordan man tradisjonelt trener spor. Man bruker errorless training, små steg og legger opp for suksess og ønsker at sporet skal gå på automatikk, som en vane. Harde spor fra begynnelsen av for å jobbe med nøyaktigheten. Og klarer en hund gå et hardt spor så er et mykt spor som en barnelek!

Tidligere har det vært viktigere for meg at bikkjene følger sporet/ferten enn at de ligger helt nøyaktig i sporkjernen. Så lenge de har plukket pinner så har det vært greit. Etter foredraget var jeg motivert for å ta tak i dette og vi har hatt flere økter her i Mariefred. Bra vær, men med mye vind og det har vært en utfordring å legge opp sporene så det er mulig å lykkes. Spesielt med tanke på Gneis, som fortsatt er urutinert og ikke helt tilstedeværende grunnet løpetiden. Fremgang har det likevel blitt og spesielt Gneis presterte bra i dag. Hastigheten er ikke lenger hals over hode, hun er forholdsvis nøyaktig. Litt av og på, men håper hun vil være mer på når løpetiden er over.

Utstyrsnerd som jeg er så har det også blitt litt testing av nytt utstyr. 15 m lang orange nylonline fungerer ytterst dårlig i sentrum med folk og biler og etter tidligere anbefalinger valgte jeg å kjøpe et supergrip kobbel (litt over 2 meter) og sprette opp sømmen på håndtaket. Jeg hadde et godt grep, også med Gneis som har rakett i baken, null brannsår og god kontroll på sirkuset. Fornøyd Lisa og en 10 m lang line er på vei i posten!

Fra den ene siden til den andre. Og tilbake igjen.

11.04.2014 // hverdag // 0 kommentarer

Mine mistanker ble bekreftet. Løpetiden er her! Ganske nøyaktig ti måneder etter forrige runde. Jeg tror dette blir første og eneste gang jeg jubler for hennes løpetid. For nå blir det endelig MH 22. juni!

Kl 13 var det til veterinær med Mikke for å sjekke ut haltingen hans. Sannsynligvis en smell i kneet som har utviklet seg videre. Ikke moro. Endring i muskelmassen på venstre bakben allerede og tydelig at det ikke var godt å legge all vekt der. Så nå blir det Glycoflex, båndturer og venting på endelig konklusjon på tirsdag.

Heldigvis var avslutningen veldig mye bedre; foredraget «Spårhundern och lukterna» med Tobias Gustavsson. Sportreninga ble nå snudd helt om på hodet med fokus på masser av harde spor, og det helt fra begynnelsen av. Han tok opp en hel del interessante ting. Selvbeherskelse, stressnivå, overraskelsesbelønninger og mentaltester. Lenge siden jeg har blitt så inspirert!