web analytics
Hei Mikke!

Korgutt-Mikke. Tjukken!

30.03.2014 // hverdag // 0 kommentarer

Han blir fire år i dag, han. Tenk det.

En overtrøtt valp med krokodilletenner har blitt til en finfin Mikke. En artig treningskompis som sjelden gir fra seg flere kalorier enn det han trenger, men likevel byr på mye sprell og pussige løsninger. Som i apportdirigeringa plukker opp apporten og setter seg på dens plass i stedet for å løpe inn. Som får en froskeraptus når en tilfeldig forbipasserende mann prater til oss. Som plukker og drar i dyna mi for å dandere seg en god nok seng. Som ikke helt skjønner hva jeg maser om når jeg spør han om hva han driver med.

Som synes kos er for småjenter, men likevel trenger litt nærhet og tid med muttern.

Gratulerer med dagen, Mikke! Håper vi får minst ti år til!

Historien om Gneisen og apporten

25.03.2014 // lydighet // 0 kommentarer

Jeg er litt sånn smått på grinern. For straks 14 måneder siden, februar 2013, begynte vi på apporten. Jeg og Gneis. Langt i fra min favorittøvelse og jeg styra mye med Mikke og apporten før jeg følte at den var bra.

Så det var ikke med den største begeistringen jeg tok tak i øvelsen med Gneis. Føltes som skikkelig tiltak, men jeg visste at vi måtte bare komme i gang. Den er jo så viktig for så mange øvelser innen både LP og i bruksen.

Det viste seg dog å ikke være så lett. Gneis syntes apporten var helt unødvendig og skummel. Og det var helt samme om det var apportbukken, løsbittet eller leka. Når det kom i denne situasjonen så var det ekkelt. Uansett hva. Det er litt interessant, blant annet fordi hun i belønningssituasjon apporterer og leverer leken til meg.

Man har jo prøvd litt av hvert. Leke med den, shape den inn, omvendt lokking og jeg vet ikke hva. Så begynte det å løsne da vi gikk tilbake til basics i høst. Klikke for bare å se på den, ikke noe mer press. I tillegg brukte jeg håndtarget for å løse opp i situasjonen. For er det en ting den frøkna er hjernevaska på så er det håndtarget. Den er bare kul!

Jeg blir så innbitt på at dette skal vi få til og kjører ofte altfor lange økter. Fanken heller! Jeg vil jo ikke gi meg. Og jeg gjetter at Gneis blant annet har reagert på dette. Hun er jo veldig sensitiv til meg og mitt språk, og jeg kan godt se for meg at jeg ikke er så fryktelig artig å henge med når jeg er på det viset.

Så i februar bestemte jeg meg for at Gneis skulle få benytte seg av siste temaet på Anna Larssons onlinekurs. Hun har jo definitivt større behov for apporteringsøkten enn Mikke. Og endelig løsnet det. Pussig nok så var det omtrent samme måte som jeg tidligere har gjort, men noe fungerte bedre denne gangen. Jeg, kanskje?

Første økt:

En uke senere:

Nå litt over en måned senere:

Vi er langt i fra mål med greier som lyd og en Gneis som er høyere enn himmelen. Bli’en sitter ikke, og vi skal pirke mer på både opptaket og utgangsstillingen der på slutten. Men det har løsnet! Endelig!

Spordebuten

18.03.2014 // bruks // 0 kommentarer

Det har plutselig slått meg at vi nærmer oss sporstevnet med stormskritt! 7. mai skal Mikke og jeg prøve oss i skogen. Det er bare en måned og noen uker til!

Sporet anså jeg som godt nok i fjor høst og pinneplukkingen hans har blitt bedre. Litt tygging har vi på småpinner (3-4 cm), men det skal vi klare å bli kvitt. Budføringa ligger forholdsvis godt an. Vi trenger bare å få trent litt hyppigere og med litt forskjellige folk de neste ukene.

Forangående i line hadde vi en super økt på i dag. Fra å ha stått stille noen økter nå så løsna det hele. Brått var vi oppe i 20-25 m, jeg fikk satt på en kommando og plasseringen foran meg var også bra. Han har hatt en tendens til å gå mot venstre, men dette løsnet i dag. Gøy!

Ellers sitter det meste bra og vi satser på konkurranse/trening med forstyrrelser framover. LP fant jeg ut at jeg skulle flytte til etter spordebuten. Bare for å få mindre å stresse med disse månenedene/ukene fremover. Og konkurransetreningen vil jeg jo også ha stor nytte av der. Så gjelder det bare at Mikke oppfører seg som den fireåringen han straks er og ikke som den rampen er om dagen. ;)