web analytics
Hei Mikke!

Pinneplukking og trailerspor

28.02.2014 // bruks // 0 kommentarer

Nok en fin sporøkt i februar. Det føles fortsatt passe absurd, men fy så herlig!

I dag ble det først en økt med pinneplukking og dekkmarkering. Mikke slet litt med små pinner i høst, dvs pinner kortere enn 7 cm som han er vant med, og fikk da pinner på en 3 cm i dag. 7 av 8 ble med inn i dag og den siste forsvant nok bare fordi Mikke ble så innmari gira på den pinneplukkinga. Det var full fart og antagelig tråkket han over en pinne i forbindelse med avlevering og på veien ut igjen i stor iver på jakt etter den neste.

Tidligere har jeg bare lagt pinner i sporet for å se om Gneis reagerte på dem, mens i dag så gikk vi inn for å faktisk jobbe med markeringen. Naturlig nok gikk hun over de aller første, men etter å ha tatt henne ut av sporet og repetert et par dekkmarkeringer så fikk jeg brått litt mer snusing på neste pinne. På siste pinne fikk vi noe som minnet om en skikkelig markering. Kult!

Som avslutning fikk begge et asfaltspor. Mikke fikk en U med tre vinkler som gikk adskillig bedre enn søndagens spor. Gneis som denne gangen fikk de litt mer vanskelige forholdene slet litt mer. Litt mer vind, som igjen gikk alle veier, samt en trailer som burnet over den korte delen av L-sporet hennes og samtidig fjernet sporslutt. Hun kjempet seg likevel bra gjennom sporet selv om vi da aldri kom i mål og jeg innser at hun faktisk har gjort store framskritt siden vi begynte med «få orden på sporinga til Gneis»-kampanjen i august i fjor. Snuta går rett i bakken med en gang hun har fått på seg utstyret og jeg slipper opp på lina og hu holder et mye bedre tempo enn hva hun gjorde i høst. Nå har hun fortsatt et godt drag i lina, men det er såpass at jeg kan holde henne med en hånd, sånn i motsetning til hva det var i august da jeg måtte bruke lina rundt kroppen for å holde henne igjen…

Brukssøndag

23.02.2014 // bruks // 0 kommentarer

For en fantastisk vinter! Aldri har jeg gått spor så sent på året (22. desember) og aldri har jeg gått spor så tidlig! Det er jo fortsatt februar!

Det var dog ikke verdens beste forhold i dag. Skikkelig surt og heftig vind. I tillegg gikk den alle veier! Jeg kjente jeg var glad for jeg at dro på meg ullundertøyet i dag morges.

Mikke fikk en U med fire vinkler. Fram til andre vinkel gikk det bra men etter det var det slutt. Med heftige vindkast som gikk alle veier så var nok ferten spredd grundig rundt. Når han da fortsatt er såpass urutinert i forhold til asfaltspor så ble det nok for vanskelig til slutt. Vi fikk nå fullført på et vis, men håper på bedre forhold neste gang.

Gneis fikk et spor langs med et bygg i håp om at det skulle bli litt enklere i forhold til vinden. Hun er ikke mye rutinert på dette her og jeg hadde ikke lyst til å drepe motivasjonen hennes ved å gi henne et for vanskelig spor. Jeg prøvde å rense huet for tidligere erfaringer (kombinasjonen spor og Gneis gir meg ikke bare positive assosiasjoner. :p) og si til meg selv at nå kjører vi dette med åpent sinn. Og tro det eller ei – Gneis surfet seg gjennom det! På et tidspunkt trakk hun veldig mot venstre og da jeg holdt henne litt tilbake kastet hun et blikk på meg – «Slapp av! Jeg vet hvordan dette funker!» og la vekta framover. Hu visste hvordan det skulle gjøres, hun!

Vi avsluttet med litt dekkmarkering for Gneis og forangående i line for Mikke. Dette var første økta med dekkmarkering hvor jeg har hatt anledning til å gjemme pinnen litt og jeg var litt spent på hvordan det skulle fungere. Gneis har jo ikke alltid tid til å skru på nesa si. Også her ble jeg positivt overrasket i dag! Kjapt skulle det gå og det er noe vi må jobbe litt med videre, men hu skrudde på snuta og markerte direkte. Flink Gneis!

Mikke var nok litt brukt opp etter sporet, men vi gjorde et forsøk. Vi har nå fastna litt på et antall steg, men vi fikk et par fine repetisjoner i dag så jeg håper det snart løsner. 7. mai er vi påmeldt D-spor og selv om vi ikke nødvendigvis trenger øvelsen så er den artig å jobbe med.

Og så ler jeg litt av Gneis. Hun ser så fornøyd ut etter sporet sitt, akkurat som i fjor vår.

Prosjekter om dagen

22.02.2014 // film, hverdag // 0 kommentarer

Etter mye om og men så valgte jeg å trekke Mikke fra stevnet i Drammen. Med en sykemeldt sjef som da fører til at jeg får en god del av støyten og samtidig sover et sted mellom 3-5 timer per natt, så følte jeg meg tømt for motivasjon og overskudd for et nytt stevne. Jeg orker ikke å presse meg ut i den ringen bare fordi jeg føler at jeg MÅ. Hundetrening skal jo tross alt være moro! Så da blir det konkurranse i april i stedet, og jeg skal senke skuldrene og vi skal finne fram moroa igjen.

Etter litt smått med funderinger fant jeg ut at jeg skal prøve å lære inn avstanden med låste framben på Gneis. En del av meg kjemper i mot, jeg har jo ikke lyst til å gjøre det alle andre gjør nå bare fordi det er «kult». Men ja, jeg ser en tendens til at låste framben kommer mye mer naturlig for henne enn låste bakben og så er jeg pokker så gira på litt nye utfordringer. Litt samme greia som i at Gneis lærer seg dekkmarkeringen i sporet i stedet for apporteringen. Filmen viser vår første økt hvor jeg fokuserer på sitt fra dekk og den riktige bevegelsen der. Tror dette kan bli moro!

Etter noen travle uker med lite overskudd og annen drama så ble også temamåneden flyttet litt på. I stedet for å kjøre på med uke tre nå, så begynner vi i stedet på uke to på mandag! La moroa begynne! Evt fortsette!