web analytics
Hei Mikke!

Konkurranseplaner

26.11.2013 // film, konkurranse, lydighet // 0 kommentarer

Jappjapp. Det ble ikke noe opprykk til kl 3 i år. Surt, men sånn er det innimellom. Innimellom går det bare ikke og det er ingenting å gjøre med det. Heldigvis er det nye sjanser neste år! Planen nå er at vi prøver oss igjen i kl 2 i midten av januar. Sitter fellesdekken og ting går ellers bra regner jeg med at vi klarer et opprykk. Klarer vi det opprykket så tenker jeg at vi prøver kl 3 i mars (evt blir det klasse 2 på ny om vi ikke får det til i jan). Vi har ikke fryktelig mye igjen og jeg regner med at vi får resten i boks i løpet av vinteren.

Etter Slitu-stevnet i oktober så har det blitt tid for en del funderinger og panneklasking. Pinlig nok innså jeg at jeg har fullstendig glemt konkurransetrening de siste månedene, og ingen trening med forstyrrelser utenom det som er der fra før. Dårlig! Det eneste jeg fokuserte på var å få alle øvelsene i boks.

Jeg tenker også jeg skal titte mer på «belønninger» i ringen framover. Den siste tiden har jeg brukt div triks fordi Mikke synes det er gøy, men jeg ser jo at det girer han opp mer og med det kommer det mer lyd. Jeg trenger ikke å oppmuntre til mer bjeffing, Mikke er korgutt nok fra før.

Vi skal også baklengskjede de siste øvelsene og se hvordan det fungerer. Nå har jeg opplevd dobbel- og trippelkommando på dekk fra utgangsstilling på avstanden de to siste gangene og jeg håper at vi kan få litt mer piff i Mikke ved hjelp av baklengskjedingen. I tillegg så har nerden i meg veldig lyst til å bare teste det for moro skyld.

Jeg har i tillegg innsett at jeg må pugge regler. Rett og slett. F. eks. så husker jeg aldri hvordan stå under marsj avsluttes i kl 2. Jeg husker ikke hva som kommer som neste øvelse og vil jo da også alltid være litt uforberedt. Og jeg er jo også en del av dette laget. Mye avhenger av at jeg også gjør jobben min. Ikke tuller rundt (vimsehode!) og er generelt lite konsentrert.  Jeg leser forøvrig Lyckas på tävling og Bli best med mental trening om dagen. Mye interessante tanker og gode tips. Så absolutt ting jeg skal ha med meg inn i ringen neste gang.

Så får vi se i januar. Om dette utgjør en forskjell eller ikke. Men det er også det som er litt interessant. Å fundere, teste, fungerer det? Ikke? Hva kan man evt endre? Man blir jo heldigvis aldri utlært.

Mot 2014!

25.11.2013 // hverdag // 1 kommentar

Jeg elsker følelsen av blanke ark som et nytt år bringer og å skape nye mål. Uten mål så tror jeg fort vår trening hadde blitt passe meningsløs for jeg trenger å ha noe å jobbe mot. En del av målene føles noe ambisiøse og de krever litt av meg for at vi skal komme i mål. Men hvorfor ikke? Jeg tenker jeg kan bli flinkere til å presse meg selv, tråkke litt ut av komfortsonen min og ta litt sjanser!


Her blir det fortsatt ikke noe gjeting på sauer, kun Gneis.

Mikke

LP
+ opprykk til kl 3
+ start i kl 3
+ opprykk til kl elite

Vi gir oss ikke helt enda! Nytt forsøk på kl 2 i januar og jeg håper vi får opprykket da. Klarer Mikke å holde seg i skinnet (og lar kjeglene stå) samt ligger på fellesdekken så er det langt fra umulig. Går det bra så blir det muligens kl 3 i mars.

BRUKS
+ start i D-spor
+ opprykk til C-spor
+ start i C-spor
+ opprykk til B-spor

Det ble aldri noen start i bruks i fjor, dessverre, og selv om bruks ikke er vår førstepri om dagen så vil jeg gjerne komme i gang. Klasse D ser jeg for meg at vi har i boks, så det blir mest å jobbe med budføring og gå foran i line gjennom vinteren, for å så repetere litt spor når snøen forsvinner. Så får vi bruke vår/sommer på gjøre oss klare til C-spor og prøve oss der til høsten.

Gneis

LP
+ bli rågod i grunnferdighetene
+ få kl 1-øvelsene på plass

Frøken umoden skal få lov til å bli litt mer voksen før vi ser på stevner! Hun er veldig fin å jobbe med om dagen, og takler lettere nye miljøer og andre hunder. Det er mye full fart og moro. Største utfordringen er det å holde seg i sitt eget skinn, selvkontroll har hun aldri hørt om! Så vi jobber videre med det og å få henne til å lande litt (om det noensinne skjer…) og fortsetter ellers med grunnferdigheter og div lydighetsøvelser. Kanskje det blir et stevne til høsten? Det vet jeg ikke, vi får se an utviklingen og ta et evt stevne som en bonus.

BRUKS
+ lære inn dekkmarkering på gjenstander
+ opp i 600 m lengde
+ 200 m asfaltspor

Jeg har vært så ambisiøs at Gneis er påmeldt et litt mer avansert sporkurs på ClickerCamp neste sommer. Det krever at hun da kan gå et 700 m langt spor, hvorav 500 m er skog/gress/etc og 100 m er asfalt. Hun er et stykke unna dette i dag, så dette vil bli en intensiv vår!

UTSTILLING
+ åtte utstillinger hvorav to er NKK
+ kanskje et cert?

En framtidig drøm er selvfølgelig et NUCH på Gneisen. Jeg kan virkelig så lite om dette eksteriøre så jeg vet ikke helt hva jeg kan vente meg, men vi gjør et forsøk. Håper på et cert, men hovedmålet er miljøtrening og å ha det moro!

ANNET
+ MH

Venter utålmodig på neste års terminlister! Tenker det blir å melde seg på noe tidlig neste vår.

Lisa

+ forbedre planlegging og loggføring av treningsøkter

Nå er jeg så ellevill at jeg for første gang skaper mitt eget mål her. Jeg planlegger og loggfører økter til en viss grad i dag, men jeg kjenner at dette kan jeg bli enda bedre på. For å få enda mer effektive økter. Vi har jo tross alt litt vi skal rekke det kommende året…

FVF: uke 2

24.11.2013 // film, lydighet // 0 kommentarer

Venstrevendinger + raskere holdter

Uke 2 er over! Vi har fått til en fem økter denne uken og jeg filmet nr to og fire.

Hovedproblemet er venstrevendingene hvor han marsjerer på, litt i sin egen verden (?) og havner foran meg når jeg da skal svinge. Noe upraktisk og vi får jo ingen plusspoeng for mine svalestup over Mikke. Så i tillegg til å rydde opp i det så ville jeg ha Mikke til å bruke bakbena skikkelig i vendingene og svinge bakparten inn etter seg. Ved hjelp av rygging har vi fått en forbedring der, men det er noe vi får fortsette med til det sitter 100%. Også fordi jeg har endret hvordan jeg går vendingene og det er langt igjen til det går automatisk!

Holdtene har gått bra og jeg liker at han er litt mer obs på riktig posisjon. Ofte retter han seg opp av seg selv om han havner litt for langt fremme o.l.

Så! Filmen for de spesielt interesserte: