web analytics
Hei Mikke!

Status kl 3

31.10.2013 // lydighet // 0 kommentarer

Denne bloggen er visst på god vei til å bli min treningsdagbok. Så jeg fortsetter i de baner. Her kommer statusen på kl 3-øvelsene!

Fellessitt 1 min – På god vei. Sitter fint 30 sek.

Fellesdekk med skjult fører 3 min – Ugh. Hatprosjekt nr 1. Denne må vi jobbe MASSE med.

FVF – Dette blir vinterens finpussprosjekt. FVF har fått forfalle litt og nå er jeg ikke mye fornøyd. Det blir å pirke på venstrevendinger, holdter og stegforflytningene. I tillegg skal vi jobbe MYE med forstyrrelser.

Sitt under marsj – Ikke noe problem. Fungerer fint!

Innkalling fra dekk med dekk – Begynt såvidt. Innkalling fra dekk går greit.

Ruta – Selve ruta er ok, regner med at dekk’en kommer greit på plass. Har begynt å jobbe med innkallingen og ser han sliter litt med å komme helt inntil meg. Ellers ok.

Apport over hinder – Den tror jeg vi har i boks nå. Litt finnpuss på innkomster og evt opptaket så er jeg fornøyd.

Metallapport – På god vei, men er ikke helt fornøyd med hverken grepet eller opptaket. Henger og dingler litt for mye i tenna.

Neseprøve – Overraskelsen! Jeg tenkte dette skulle være vårt vinterprosjekt når føret ikke er på vår side, men dette gikk jo bedre enn ventet. Begynte i sommer så vidt med fyrstikken for å skru på nesen og jobbet med frysetargeten. Ingen store utfordringer der. Har nå hatt to økter med pinner og han har skjønt poenget, han. Også litt overrasket over hvor rolig og grundig han jobber. Nå mangler det bare sette alt sammen (søk + apport), mengdetrening, generalisering og vi er i mål.

Avstanden – Dekk-stå-dekk går bra. Fine, fryste bakben, også på stimuluskontroll. Må bare trekke ut avstanden. Jobber med sitt-stå-sitt og der har vi en liten tendens til framdrift. Ellers bra.

Det er virkelig morsomme øvelser og utfordringer i kl 3! Det passer meg utmerket når hodet er så veldig ferdig med kl 2. Er det bare meg eller er øvelsene i kl 2 kjedeligere enn i kl 1? Eller er det bare det at det ikke er så stort sprang mellom de to klassene? Bah. Kjenner jeg er så klar for kl 3.

Alle bilder tatt av Silje.

Kjettingtrekk er for pingler…

30.10.2013 // lydighet // 0 kommentarer

…sier Gneis, og trekker fotballmålet 2 m bortover.

Fridag tilsvarer trening og det blir jo ikke feil i nydelig høstvær! Gneis var superheit i dag og jeg elsker det. Skikkelig trøkk og full fart. Henger i filla, slipper på kommando (jeg elsker å ha en hund som faktisk slipper!) og er rett i jobb igjen. Vi trente på å løpe ut til kjegle og det var ikke to sekunder tenkepause engang før hun var i full fart ut igjen.


Gneis stod opprinnelig ved siden av den grå sekken på venstre side.

Sånn for moro skyld så baklengskjedet jeg sammen å løpe ut til kjegle og ruta, og jeg blir stadig fascinert over hvor bra det fungerer. Tre ganger belønnet jeg Mikke for å løpe ut til ruta fra kjeglen før jeg la til å løpe ut til kjeglen. Man hørte det knaket oppi skallen til Mikke da belønningen uteble, men han kastet et blikk mot ruta og kobla det sammen. Et forsøk på testing (tok snarvegen til ruta) for noe annet kan man jo ikke forvente fra Mr. Mikke. Han er jo Mikke, tross alt. Avsluttet likevel med flere kjempefine kjeder og farten ut til ruta ble bare bedre selv om han tydelig begynte å bli sliten på slutten der. Knall!

Dagens baklengskjeding overbeviste meg egentlig om at jeg skal baklengskjede de 3-4 siste øvelsene i kl 2. Jeg har lenge fundert på det, men så langt ikke gjort noe med det. Nå har vi hatt to stevner i oktober hvor jeg har hatt en trippelkommando og en dobbelkommando på dekk før jeg går i fra på avstanden. Sliten, gjetter jeg. Så vi prøver litt baklengskjeding i håp om å få litt mer futt i de siste øvelsene. Det er forsøket verdt i alle fall!

Sirkusponni i utstillingsringen

28.10.2013 // utstilling // 0 kommentarer

Søndag var vi i utstillingsringen. Igjen i Letohallen, men denne gangen med litt mer konkurranse. Pussig nok så var det kun slekt! En valp, en fetter til Gneis, og i junior 3 stk nieser og nevøer fra søster-Ilos første kull. Morsomt!

Vi fikk nok en blå/Very Good, noe jeg også forventet. Hun er ganske så nedrøytet og har en halvveis bar flekk på halsen etter at kreative Mikke lekte frisør. Dog tror jeg vi fikk den blå grunnet hennes usikkerhet. Hun var tydelig ukomfortabel i ringen i går. Mulig hun er påvirket av løpetiden som nærmer seg samtidig som det er første gang hun har vært i hall på en stund.

Dommer var Pedro Sanches Delerue:

«Feminine head. Good neck. Croup a bit round and tail set a bit low. Ribcage too round. Correct front and angles. Typical movement. Excellent coat.»

Nå blir det D4A på Lillestrøm om noen uker, og jeg lurer på om jeg skal melde oss på Romjulsutstillingen igjen. Det var så hyggelig i fjor! Så får vi trene videre på å stå stille, håndtering og miljøer. Utstilling er ikke min store greie, men jeg tenker det kan jo bare være positivt for den dagen vi stiller i LP, så da kjører vi på!