web analytics
Hei Mikke!

Endelig trening!

23.09.2013 // lydighet // 2 kommentarer

Etter 1,5 måned med lite trening så var det endelig dags. Som jeg har savnet det!

Mikke

D-dagen er 12. oktober og for Mikkes del går det mest i finpuss av klasse 2-øvelsene.

Dekk+bli – Hopp-og-sprett-Mikke har vært veldig ustabil på denne en god stund, men nå ser det ut til at 2-3 min med synlig fører i alle fall sitter. Kjører hardt framover og håper at det også fungerer med skjult fører.

FVF – Etter fellestrening forrige uke skjønte jeg at det var på tide å ta tak i denne igjen. For det var ufokusert Mikke med fremdrift og annet tull. Begynte med at han tilbød stå og dekk under marsj flere ganger, men et par klikk+godbit så var det glemt. Godkjent ellers.

Ruta – Mikke vet best i følge Mikke selv, og stopper av seg selv før jeg rekker å rope noe som helst. Så nå jobber jeg med å få Mikke til å løpe laaaangt ut. Ser ut til å gå bra og regner med at det er lett å få inn ståen igjen til konkurransen.

Forangående i line – Bruksdebuten ble flyttet til november og vi fikk plutselig veldig god tid, men vi jobber litt smått med denne. Morsom øvelse! Her hadde jeg en sliten Mikke med meg, men fikk et par gode repetisjoner.

En super økt med Mikke egentlig. Bra fokus og labbene i bakken. Ikke no froskeraptuser på gang! Føler meg akkurat nå ganske trygg på at vi kan få til et par fine stevner denne høsten om det fortsetter slik.

Gneis

Gneis, jeg digger deg! Etter noen måneder med litt varierende trening (unghundtiden er sjarmerende…) så var Gneis på plass igjen. Utrolig nok klarte hun å fokusere bra selv med verdens tøffeste forstyrrelse ved siden av – fotballspillende ungdommer. Hun blir vanligvis klin gal bare av å høre sparkinga.

FVF – Må jobbe litt med plasseringen, ellers bra. Herlig kontakt.

Stå under marsj – Fin fremgang på denne. Stopper og står for det meste stille mens jeg beveger meg rundt henne. Et par økter til så sitter den, tenker jeg.

Løpe til musematte/ruta – Forrige gang så hadde Gneis aldri hørt om å løpe rett ut til matta – bue rundt, hopp over en kjegle og touche targeten. Det var så det skulle gjøres. I dag var det heldigvis rett ut og full fart!

Dekk+bli – Jeg blir så fascinert. Får hun et par godbiter for å ligge stille, ja, da ligger hun stille. Til jeg sier noe annet. Og hun klarer å koble om fra full fart (target/lek) til å være rolig og bli liggende stille. Positivt!

Fortsetter det på dette viset så er det virkelig ikke umulig at Gneis skal få prøve seg i ringen i oktober! Fantastisk moro, og det hadde vært så gøy å komme i gang med konkurranser med henne. Men vi har ikke hastverk og så får vi se an når fristen nærmer seg!

Årstider

20.09.2013 // hverdag // 0 kommentarer

Fra høst til vinter. På 24 timer.

Mikke kjørte skikkelig wtf-øyeblikk. Stoppet opp, stakk snuta rett ned i snøen. «Hva fanken er det her?»

Og rullet seg skikkelig. Så lite skal til for å glede disse firbente!

Siste nytt

15.09.2013 // hverdag // 0 kommentarer


San Francisco, USA.

Jeg skjønner det kommer til å bli en travel høst når man skal prøve å få til alt. Vi begynte med en skikkelig magesjau på begge, som også gjorde at Mikke og jeg mistet kl 2-debuten vår i Hønefoss. Så vi prøver på ny 12. okt i Askim. Dagen etterpå begynte jeg på skolen igjen og hjelpes. Det kommer til å bli et krevende år innser jeg. Lange dager og mye store prosjekter, og jeg sitter med dårlig samvittighet overfor to kelpier som ikke alltid får alt det jeg synes de burde få.

Midt oppi dette så ble det også en tur til USA med familien. Ja, jeg koser meg på ferie, men samtidig bruker jeg mesteparten av tiden på å savne de firbente hjemme. Heldigvis har de hatt det fint hos oppdretter-Cathrine og Marion. Underveis i ferien fikk jeg også beskjed om at vår planlagte spordebut blir utsatt. Stevnet var av div grunner flyttet både med tanke på dato og sted og kræsjet dermed for vår del. Så nå blir det debut først i november.

Gneis skal få prøve seg uoffisielt på sonenmesterskapet i oktober og jeg leker også litt med tanken på om hun skal få prøve seg offisielt i Askim samtidig med Mikke. Men jeg er langt i fra sikker. Jeg lurer også på om hun skal få vinteren på seg til å vokse litt før en debut neste vår. Vi har jo ikke mye igjen på øvelsene, men hun er fortsatt ung og det skjer litt ting i hodet hennes. Så vi får se! Ellers blir det noen runder i ringen på D4A i november og etter litt fundering fram og tilbake så skal hun da få gå sin siste gang som junior.

Men mest av alt så skal vi få til noen gode turer i skogen. Jeg elsker høsten og skogen nå er virkelig det beste stedet å slappe av og henge med disse to skrullingene!

Og ja, Mikke sitter under her med en boble i munnviken.