web analytics
Hei Mikke!

A + A

17.07.2013 // hverdag // 0 kommentarer

Hurra for fancy teknologi som gjør at man får vite resultater på ferie. Hurra for fine hofter og albuer!

Siste nytt, funderinger og konkurranseplaner

04.07.2013 // hverdag, kurs // 0 kommentarer

Travelt! Først en hurtigtur til Mariefred, Sverige (opprinnelig for MH, men ble likevel en tur for andre to-dos), så en tur til Trondheim for en fantastisk LP-helg, og innimellom turer så skal man jo prøve å få jobbet litt og rekke diverse andre morsomheter.

Fjerde helg av instruktørkurset er dessverre over, vi dro hjem og bare ønsket mer. Fokuset lå på konkurranselydighet med baklengskjeding og stimuluskontroll og det ble en aha-helg for meg, på flere plan. Først av alt – baklengskjeding er fantastisk! Jeg valgte å ta tak i apport over hinder som jeg har vært nervøs for pga våre vanskeligheter med apporten. En av de største utfordringene med baklengskjeding er at alle deler må sitte for at det skal gå smidig, er det noe som ikke fungerer 100% så blir det selvfølgelig vanskeligere. Overraskende nok så viste det seg at hinderet var det svakeste leddet hos oss og Mikke valgte lett apporten over hinderet. Jeg var helt overbevist om at det ville være motsatt. Men bare vi fikk hinderet på plass så fikk man se verdien av baklengskjeding. Så kjapt og så enkelt kunne det gjøres, og jeg som har gruet meg så til den øvelsen. Herlig!

Helgen ga meg litt å tenke på, blant annet med tanke på Mikke. Jeg vet at jeg mer enn en gang har klaget over hvor vanskelig Mikke periodevis kan være. Trening fungerer ikke og Mikke viser meg fingeren. Men så kommer vi på kurs, Mikke oppfører seg og jobber etter fasiten. Hvorfor? Hva gjør jeg annerledes der enn hjemme? Jeg gjetter at det har mye med kriteriesetting og det at jeg periodevis kan være veldig grådig. Jeg er urettferdig og forventer at Mikke skal kunne mye mer enn han egentlig kan. Det er dårlig gjort og jeg har dårlig samvittighet. Nei, han vil jo aldri få arbeidskapasiteten til Gneis, men Mikke kan mer enn jeg tror og gir inntrykk av.

Derfor er Mikke også nå påmeldt to/tre sporstevner til høsten. Spordelen har han inne, pinneplukkinga er litt varierende og vi mangler litt i lydigheten. Men det er slikt vi rekker å få lært inn uten store problemer. Om en måneds tid skal vi til Sølen med en gjeng dyktige Canis-instruktører/kolleger og i en uke skal vi drive med spor, rundering, feltsøk og lydighet. Jeg gleder meg selvfølgelig enormt til en uke med hundetrening og håper vi lærer mye som vi kan ta med oss videre.

Ellers nærmer løpetiden seg slutten og det har vært tre interessante uker. Stor forskjell på første og andre løpetid, uten tvil! Hodet er for det meste på plass og vi ha kunnet trene gjennom hele perioden. Dog har hun falt litt av lasset innimellom når behovet for å trykke rumpa si opp mot div møbler, ben, annet interessant man kan finne, har blitt for stort. Største utfodringen er det nok likevel Mikke som har fått. Gneis har periodevis vært helt ellevill, ertet og flørtet med Mikke og har ikke funnet roen. Og Mikke er jo ikke interessert. Når de til slutt har blitt skilt har Mikke nærmest falt om og sovnet umiddelbart. Stakkaren er jo helt utslitt!

Trippel 2

01.07.2013 // konkurranse, lydighet // 0 kommentarer

Dagene går så fort nå. Jeg synes vi gikk Trippelen i forigårs, i stedet er det snart to uker siden!

Det var en kveld med knallvær, litt småtrøtt Mikke og en kanskje litt for avslappa fører. Det kan også bli fort farlig, så det må jeg passe litt på fremover. Jeg finnes jo nesten ikke nervøs lenger og ler av det meste. Da blir det fort litt tull underveis.

Poengene:

Fellesdekk 0 – Denne hoppet vi igjen galant over.

Fri ved fot 9,5 – Altfor snill karakter. En av våre bedre fvf, men litt ukonsentrert Mikke gjør at jeg nesten snubler over han når han ikke følger med i en vending.

Dekk under marsj 10 – Igjen altfor snill karakter. Kunne hatt raskere dekk.

Innkalling med stå 8 – Omtrent samme øvelsen som forrige gang.

Stå under marsj 7,5 – Noen stoppet plutselig 1,5 m før man skulle! Han har tydeligvis skjønt hva som venter når det står et msk og venter.

Ruta 5 – Han løper fint ut, men stopper altfor tidlig. Jeg gjetter at vi har rett og slett ikke trent nok på lange avstander.

Apportering 10 – Enda en snill karakter. Mye bra, men opptaket er for tiden litt for slurvete til at jeg føler den fortjener en 10’er.

Hinder 9,5 – Bra øvelse, men jeg kommanderte hopp tilbake altfor tidlig. Hups.

Avstand 0 – Litt sliten antagelig og usikker på avstanden, tror jeg. Tok to skritt nærmere og da gikk det fint.

Helhet 8

Totalt 137 poeng

Mye bra, men aller mest fornøyd med apporten kjenner jeg. Vi brukte en halv evighet på å få den på plass og apportbukken har periodevis vært en target denne våren. Denne kvelden løp han til og med ut av ringen da dommer kastet en annens apportbukk ut. Altså jeg liker tendensen! Ellers en fin gjennomgang på øvelsene og det var tydelig hvor problemene lå. Hva Mikke ikke kan og hva vi har trent for lite på.

Til tross for løpetid så skulle jeg og Gneis få gå til slutt, men pga enkelte som ikke kunne være litt smidige så ble det ikke noe av. Ja, jeg vet det ikke er lov med løpetid i kl 1, men når man først har fått beskjed om at det er greit.. Det er grenser for hvor lenge jeg gidder å vente til slutt. Bah. Jeg kjenner det fortsatt provoserer meg. Spesielt siden Gneis var super under oppvarmingen! Enda godt det kommer flere muligheter!

(Alle bilder tatt av Marion Svendsen.)