web analytics
Hei Mikke!

Spontane treningsøkter

30.05.2013 // lydighet // 0 kommentarer

En melding på vei hjem fra jobb i går og en time senere var det ut på veien for en treningsøkt. Nesten 2,5 time ble det i grått halvveisvær med litt regn på toppen. Bra selskap og flinke hunder!

Mikke

I hverdagen skulle man tro han har stappet bomull i øra og gått tilbake 2 år i tid. Han kjører sitt eget show og gjør som han vil. Men heldigvis er han som han pleier å være på trening; veldig entusiastisk!

FVF – Det ble en skikkelig pirkeøkt. Mikke ha hatt en tendens til litt framdrift i det siste og nå brukte jeg en stund på å shape han på riktig plass igjen. Synes han hadde et fint fokus og alle labbene var i bakken, til tross for at dette var første økta. Tenker vi skal videre pirke litt på venstrevendinger (fremdrift der også) og holdtene. Han har igjen hatt en tendens til å glemme dem.

Ruta – Vanligvis, når vi er på trening eller hjemme, så ser Mikke meg sette opp kjegler og rutebånd og det er veldig klart at det er tid for moro. Og Mikke sitter der med ild i baken og tjuvstarter ved første anledning. På konkurranse får vi ikke med oss de forberelsene og mister da også noe av intensiteten. Så planen var å trene noe annet først for å så gå til ruta.

Det ble en lang økt med fvf, for det var tydelig at noen hadde høye forventninger da han så kjeglene. Sendte han så til slutt ut og fikk en av hans aller beste ruter. Full fart ut, ingen testing og bråståpp når jeg ropte. Jeg har en tendens til å rope litt sent, så han havner jo halvveis utenfor. Men med tanke på at han kommer til å være sliten på konkurranse og jeg vet at han tester, så er det bedre at han er langt bak. På neste repetisjon stoppet han foran ruta (en av gledene ved å ha en ekstremt gjerrig hund), mens på siste så fikk vi en superrute igjen.

Prøvde på ny litt senere og da var det tydelig at Mikke begynte å bli trøtt, for det var mye testing. Kjørte et par repetisjoner med musematte og fikk da fin fart hele veien ut igjen. Fokuserer nå fremover på å hjernevaske han på å løpe ut. Stå-momentet kan han og det sitter godt, så viktigste nå er at han faktisk løper hele strekninga.

Metallapporten – Her har vi hatt overraskende stor fremgang på to økter. Han liker det ikke, men har begynt å holde og holde IGJEN når jeg drar i apporten. Dessverre er det MYE lyd i dag så der har jeg noe å gruble på. Tar jeg tak i det nå så er jeg stygt redd for at vi tar 10 steg bakover i forhold til apporten, men samtidig er det ikke noe lettere å bli kvitt det senere når lyden virkelig er innarbeidet sammen med apporten.


Gneis liker å gjemme seg, Gneis liker å bade. Da må det jo være himmelen når hun kan kombinere de to..

Gneis

Samtidig med at jeg har bestemt meg for at Gneis skal få mer oppmerksomhet framover så dukker frøken Vims opp. Ufokusert og ukonsentrert, hauser seg opp bare ved synet av Grim og generelt så brenner det under føttene. Jeg er derfor superstreng om dagen, og vi jobber mye med kontakt og fullt fokus mens vi trener. Klarer hun ikke det så er det tilbake til bilen.

FVF – Jeg har begynt å øke antall steg om dagen og det går bra. Venstrevendingene føler jeg sitter godt, høyre er litt vanskeligere. Fin posisjon og intensitet.

Returnere med leke – Det har vært en tendens til seiersrunder og liten interesse for å komme tilbake med leken i det siste. Sorry, Gneis, men du har fire ben som fungerer adskillig bedre enn mine to – du har værsågod å komme tilbake med sauen din! Lot henne løpe av gårde med leken, ventet med is i magen og etter 1-1,5 min kom hun inn til meg og fikk en superartig drakamp som belønning. Kastet av gårde igjen og ventet. Etter en 4-5 repetisjoner var hun inne hos meg på under 10 sek! Tenker jeg også skal jobbe litt mer med håndtarget fremover.

Hinder – Her hadde jeg ingen ambisjoner i dag. Vi satte opp hinderet ved bilen som stod ved fotballbanen og Gjeter-Gneis elsker fotball, så jeg forventet lite fra henne. I tillegg trodde jeg at hun begynte å bli litt sliten, men jeg tok grundig feil på begge punkter! Jeg tror hun fløy over hinderet bortimot 20 ganger til slutt og hadde ingen planer om å slutte! Klasse 1-hinderet er i boks, vi må bare generalisere øvelsen. Veien til kl 2-hinderet er heller ikke lang! Hurra!

Med kl 3 i bakhodet

29.05.2013 // lydighet // 0 kommentarer

Etter aha-opplevelsen i går ble jeg sittende og fundere. Noe finpuss har vi igjen, fellesdekken må på plass, men ellers begynner det å bli mulig å få til et opprykk til kl 3. Men ja. Dårlig med stevner fremover gjør at det ikke blir debut før 18. aug. Og nei, jeg kan ikke holde på med finpuss og fellesdekk fram til aug. Da blir det galehuset neste! Så nå blir det så smått fokus på kl 3 fremover og det liker jeg! Godt med litt nye utfordringer!

Fellessitt 1 min – Vi har egentlig aldri trent på denne utenom fellestreninger, men den er i prinsippet i boks. Tenker det bare blir å dra ut tiden så han blir vant med å sitte mer enn 1 min.

Fellesdekk skjult 3 min – Her har vi litt å jobbe med. Denne sitter jo ikke for kl 2 enda, men vi jobber med den og får dra den ut så han tåler å ligge lenge.

FVF – For det meste fornøyd med Mikkes fvf om dagen. Fin plassering og intensitet. Stegforflytninger har vi begynt på og med litt finpuss så blir det også bra.

Sitt under marsj – Japp! Den er definitivt i boks! Nå venter jeg bare på at han tilbyr meg stå i stedet for sitt bare for å gjøre opp for kl 1 i Moss.

Innkalling fra dekk, med dekk – Denne har vi ikke begynt på.

Fremadsending med dekk og på plass – Denne tror jeg skal gå greit. Ruta er jo ganske bra om dagen og resten av øvelsen jobber vi delvis med pga fremadsendingen i A (lekse på instruktørkurset), så jeg tror ikke det blir en stor utfordring å kombinere disse to.

Apportering over hinder – Apporten har blitt adskillig bedre i det siste, men jeg er fortsatt litt spent på hvordan det skal gå sammen med hinderet. Har ikke begynt med denne og jeg tror den får vente til vi har fått opprykket så jeg ikke «ødelegger» noe for klasse 2.

Apportering av metall – Denne er ikke så kul, sier Mikke. Så vi har begynt, men må jobbe med å bygge opp verdien.

Neseprøve – Her har vi også et prosjekt. Vi begynte en gang i tiden med post it-lappene, men jeg tror innlæring med stativ kan passe bedre med Mikke Mus.

Avstand – Denne er ikke så verst. Vi har begynt på dekk – stå og den er ikke så verst. Ellers er dette også en koselig øvelse å pirke på innendørs.

(Bilder tatt av Silje.)

Trippel-film

28.05.2013 // film, konkurranse, lydighet // 0 kommentarer

Mikke og jeg har hatt en litt dårlig periode nå. 3 år gammel og han viser meg fingeren og kjører sitt show. Ja, da blir jeg passe oppgitt. Dustehund.

Men så fikk jeg se filmen fra Trippelen i forrige uke (som snille Silje filmet og redigerte) og haka falt ned i gulvet her. Hva skjedde med at dustebikkja som var høyere enn et juletre klarte å jobbe så bra? Han var på grensa til å tippe over i galskap omtrent gjennom det hele og likevel klarte han å holde seg på matta. Nesten i alle fall. Det er ikke en selvfølge. Ja, jeg var jo tilstede denne dagen, men hjernen klarer visst å bare huske det den vil. Og det er jo ikke alltid sånn sannheten er.

MYE lyd var det og noe smårusk pga stressnivået, men han gjorde en superbra jobb likevel. Ruta skal vi finpusse litt på, vi skal trene på apport i gress, lime den baken fast i bakken i avstandsdirigeringa og få fellesdekken på plass! Og så skal vi starte!

Steike, så stolt jeg er av Mikke Mus!