web analytics
Hei Mikke!

Gratulerer!

30.03.2013 // hverdag // 1 kommentar

At Gneis blir 1 år om to måneder har jeg ikke noe problemer med å skjønne. At Mikke blir 3 år i dag er litt verre. 3 år! Hvordan gikk det til? Grå på haka har han blitt, men ellers er han fortsatt like barnslig og tullete som han alltid har vært.

Gratulerer med dagen til Mikke Mus, Max, Kelly, Katla, Freia og Miya!

Årets første spor!

27.03.2013 // bruks, film // 1 kommentar

Minusgrader og snø var et lovt for påsken. Ja, okei. Da pakker jeg i alle fall ikke sporgreier. Og hva skjer? Joda, selvfølgelig er det muligheter for spor!

Da jeg kom hjem fra morgenturen i dag innså jeg brått at en del av skogen faktisk er snøfri. ENDELIG! Dermed ble det å rote i skapet etter noe som lignet sporline og Gneisen skulle få spor. Det ble ikke mange metrene, lagt i en speilvendt J med godbiter underveis og det fikk ligge en halvtimes tid.

Gneis gikk vel totalt en 10-12 spor i høst. Hun skjønte fort poenget da, men var litt lett distrahert og kunne lett hoppe av sporet for å drive med noe en stund, før hun gikk tilbake til sporet. Nå ble det noen måneder pause pga vinteren og jeg tror ikke det har gjort noe. Hun har likevel gått en hel del spor på egenhånd, blant annet fulgt spor etter kjente hunder på turer. Veldig nøye og fokusert, og lysten har det ikke vært noe problem med!

Da jeg klipset på lina i dag så var det tydelig at Gneisen ikke hadde noen forventning om hva som skulle skje. At det hang cd-plater i naboens tre var derimot mye mer spennende! Vi kom likevel i gang med sporet og etter det var det ikke tvil om hva hun skulle gjøre. Veldig rolig underveis og forholdsvis nøye, men falt litt av et par ganger. Jeg tror hun kuttet litt av på svingen, men ellers kom hun seg gjennom sporet uten store problemer.

Det er noe med det første sporet hver sesong. Nå gleder jeg meg bare til enda mer! For Gneis så blir det å fortsette i disse baner, men jeg tenker at jeg veldig snart begynner med pinner. Nå ordnet det seg jo med Mikke, selv om vi begynte med pinner først etter bortimot 2 år, men det er like greit å begynne tidlig med pinnene før sporet blir viktigere enn alt annet.

(Dessverre veldig mørk film. Virker som om AF/lysmåling ble låst mens vi gikk sporet og jeg regner med at det var det som herpa for filmen i dag. Ante ikke at det var mulig på en iphone engang!)

En varm velkomst

26.03.2013 // hverdag // 0 kommentarer

Så glade var de to firbente da jeg kom hjem etter en liten ferie!