web analytics
Hei Mikke!

Status klasse 2

29.01.2013 // lydighet // 0 kommentarer

Mye Gneis om dagen, men det er full fart med Mikke også. Vi trener stadig mot klasse 2 og vi satser på debut den 1. mai i Moss. Så hvordan er ståa om dagen?

Fellesdekk 2 min med skjult fører – Det ser lovende ut. Vi er oppe i 1 minutt og antagelig kan han også mer. En liten tendens til «skinke light», men ellers bra!

Fri ved foten – Litt høy, litt framdrift, men fint fokus og veldig ivrig Mikke. Stresser ikke veldig med denne akkurat nå.


Foto: Silje

Dekk under marsj – Ser ut til at han endelig har forstått forskjellen på dekk og stå og nå er jeg egentlig veldig fornøyd med disse øvelsene. Bare repetere litt på at man må bli stående/liggende, sånn for sikkerhets skyld.

Innkalling fra sitt, med stå – Tja. Har jobbet litt med stå på avstand, men den sitter ikke godt nok enda. Så her har vi fortsatt et lite stykke igjen.

Stå under marsj – Se ‹Dekk under marsj›.

Fremadsending med stå (ruta) – Wow! Dette lurer jeg på om endelig er i ferd med å løsne. Plan C eller D (husker ikke lenger) ser ut til å ha gjort susen, og vi hadde flere vellykkede repetisjoner da vi trente på lørdagen.

Apportering – Ikke jobbet noe særlig med denne siden sist, men akkurat nok til at jeg innser at jeg må øve på å kaste apporten. Uten hund til stede, ellers kan det fort bli farlig. Er greit å spare på de få hjernecellene han har igjen.

Hopp over hinder, med sitt – Med mindre Mikke slår til med noen plutselige kreative løsninger så er denne øvelsen i boks!

Avstandsdirigering – Jobber med oppsitt om dagen. Mikke har plutselig begynt med små kaninhopp. Igjen må jeg si at jeg ikke helt skjønner hvor disse stuntsa kommer fra. Men greit nok. Vi kjeder oss i alle fall ikke!


Foto: Silje

Nå mangler bare våren. Jeg savner bar bakke og varmere vær!

«Hva! Må jeg stå stille!»

27.01.2013 // utstilling // 0 kommentarer


Foto: Silje

Det var vel dagens største sjokk for Gneis. For å stå stille har vi ikke tid til. Spesielt ikke på valpeshow! Litt hopp og sprett ble det, samt noe ufokusert, men frøkna var glad og positiv i ringen ellers. Så alt i alt er jeg fornøyd!

Dommer var denne gangen danske Lisbet Utke Ramsing som virket både trivelig og tålmodig, og konkurransen var den samme som forrige gang. Denne gangen var det dog veldig tydelig hvem som manglet ringtrening og som ikke kunne stå stille lenger enn 2 sek. ;)


Foto: Silje

Kritikken ble som følger:

«Veldig feminin tik. Passe størrelse. Feminint hode. Tilstrekkelig hals. Kunne vært noe strammere i overlinjen. Mangler forbryst. Tilstrekkelig vinklet. Passe benstamme. Beveger seg i dag med noe korte skritt. Ønsker mer fraspark. God pels. Herlig gemytt.»

Frøken G ble forøvrig 8 måneder i dag og neste stopp blir juniorklassen. Først må vi bare vente på NKK som må få omregistrert den lille svensken. Ja, jeg er utålmodig!

04. Heelwork

23.01.2013 // film, kurs // 0 kommentarer

Foundation Class 2012/13 med Fanny Gott & Thomas Stokke

Da var tiden kommet for «Heelwork» for frøken Vims og meg. Vi har begynt så vidt, i november da jeg var observatør for workshopen Fanny Gott arrangerte da, men prioritert andre ting mens vi har gått kurset. Første film ble til da vi var i Drammen Hundepark. En litt rotete økt, jeg var nok litt stressa for å få gjort noe og Gneis er litt i sin egen verden om dagen.

Film nr to er fra div økter de siste dagene. Jeg har måttet ta et par steg tilbake da hun har mistet hjernen nå, og er litt i sin egen verden. Litt kjedelig, men sånn er det innimellom. I tillegg har vi brukt mer tid på å sitte/stå litt stille, for det er tydelig at det ikke er veldig naturlig for henne!