web analytics
Hei Mikke!

Major Jens

17.09.2012 // hverdag // 2 kommentarer

Etter en finfin helg i Valdres så må man jo begynne uken på en bra måte – i dag fikk vi hilse på terven Jens! To uker yngre enn Gneis og en skikkelig kjekkas i følge frøkna. Men man kan vel ikke forvente annet når man møter på menn i «uniform»! ;)


Det går visst litt i slekta – underlige sjekketekninker på disse kelpietremenningene!

Mikke vs Gneis

11.09.2012 // hverdag // 1 kommentar

Jeg har vært litt bekymret for at Gneis ville overkjøre Mikke fullstendig. Hun har så mye meninger og vilje og Mikke er så snill, så snill, og lar henne ta alt.

Men han Mikke skal ikke undervurderes fant jeg ut!

Mikke hadde fullført sitt tyggeben, mens Gneis fortsatt hadde et godt stykke igjen. Mikke sirklet rundt og rundt og håpet det var en mulighet til å få tak i det på den måten. Gneis tygde fortsatt intenst. Og så glimtet det til hos Mikke! Han plukket opp nærmeste leke og stod og dinglet det fristende foran Gneis – «se hva jeg har! kom og ta den!» og Gneis gikk rett på! Hun løp av gårde etter leken som Mikke umiddelbart slapp og løp så direkte til benet. Score! Og Gneis stod igjen med leka og skjønte ikke at benet plutselig hadde byttet eier.

spooooor!

09.09.2012 // bruks // 0 kommentarer

Endelig! Sporsøndag!

Denne høsten har jeg blitt koordinator for sporgruppa til FBK og i dag hadde vi første dag. Noe dårlig oppmøte, men til gjengjeld så hadde vi to som møtte det veldig moro!

Mikke fikk et U-spor med tre pinner og leke i slutten. Må vel ha vært omtrent 300 m med liggetid på 45 min. Som jeg tidligere har nevnt så har jeg lenge følt at vi står litt fast, i og med at mine kunnskaper bare når så langt, men i dag fikk vi endelig en dytt i riktig retning! Mikke har jo vært vims ganske lenge og underveis har det ofte gått over stokk og stein. Blant annet så fant vi ut at jeg nok ødelegger en hel del for Mikke i og med at jeg er ikke alltid like stødig til bens i skogen. Jeg stopper han med ujevne mellomrom og har samtidig fokuset på hvor jeg går i stedet for på hvor og hva Mikke driver med. Så her må jeg nok begynne å bruke hodet litt, stoppe han på passende steder (før/etter bakke) så jeg får klatret opp og ned og lære inn en god vente/dekk-kommando så at det hele blir litt ryddigere. Da klarer jeg lettere å fokusere på Mikke og vi begge gjør en bedre jobb.

Så til det positive i dag – jeg er så fornøyd med at han jobber på hele tiden! I tillegg så reagerte han også på pinner i dag (stoppet opp, luktet, evt plukket opp) så det er tydelig at det går fremover. Endelig! Og sist men ikke minst – tempoet var veldig fin i dag. Mikke var en veldig flink Mikke i dag!

Gneis fikk to små spor på en 50 m med synspåvirkning/slepespor. Jeg har aldri prøvd slepespor før, heller tenkt spontanspor, men i dag prøvde vi. Frøkna er jo skikkelig mammadalt og jeg synes synd på ørene til A.. For Gneisen sa helt klart fra at hun ikke syntes det var ok at jeg stakk av på den måten. Dog var intensiteten på topp og snuten fungerte ypperlig for det tok ikke henne lang tid før hun fant leken. Og hun var virkelig ivrig på å følge sporet videre!

I spor to fikk vi forøvrig en overraskelse – plutselig kom det en kelpie brasende gjennom skogen! Et øyeblikk der trodde jeg det var Mikke og kunne ikke fatte hvordan han hadde klart å komme seg ut av bur og bil. Sekundet etter skjønte jeg at det var Mikkebroren Max som var på tur! Helt tilfeldigvis i samme skog til samme tid som oss.

Og bare for å toppe det hele så hørte jeg et skikkelig «rits» underveis i sporet i dag. Det var buksa si som mente at den trente et ekstra luftehull…