web analytics
Hei Mikke!

klikkerTRENERkurs del 3

24.06.2012 // kurs // 0 kommentarer

Det føles nesten litt vemodig. Tenk at den tredje helgen allerede er over. Bare én igjen.

Til gjengjeld har vi hatt en utrolig bra helg! Etter en lang periode med lite og dårlig trening (Mikke = periodevis drittunge + 4 stk eksamen for min del) så var jeg spent på om han ville fungere gjennom hele helgen. Og joda, det gikk ganske bra!

Temaet for denne helgen var stimuluskontroll – kjent tema, men det er alltid fint med en oppfriskning. I tillegg var vi gjennom Pavlov og det å ha han på skulderen. Veldig nyttig! Og adskillig mer aktuelt nå med Mikke enn da jeg var gjennom stoffet sist og da jeg hadde Richie. Jeg blir stadig påminnet om at det er greit å ha dette med stressnivået i bakhodet når jeg trener med Mikke. Han kan fort bli for heit og da ender det rett og slett med at han skrur av hjernen og bare går gjennom arkivet sitt på måfå. Da må jeg rett og slett få han ned noen hakk for å få han til å tenke igjen. Omvendt lokking og ro også fra meg fungerte fint (haha, jeg blir visst litt for «heit» jeg også!). På samme vis merker jeg stor forbedring på fellesdekken etter at jeg fikk fokusert på ro under dekken i stedet for å bare ligge stille.

I tillegg fikk vi jobbe med egne utvalgte øvelser, sånn for å ikke bli helt gærne av stimuluskontrollen. Da valgte jeg hinderet fra kl 2, apportopptak og hoppstå:

Hinder – Dette er dødskult, hilsen Mikke! Han hopper fint både fra meg og til meg, verre var det med å huske hva kommandoen «sitt» betyr. Sjarmerende distrè var det en som passende kalte han. Fokus fremover blir å shape han fremover, lengre vekk fra hinderet og jobbe litt med sitt på avstand. Tror den sitter om ikke så altfor lenge.

Apporten – Går fint om han sitter og skal plukke apporten med seg, men om han skal løpe ut fra meg og plukke den opp så blir det tull. Man griper den, mister den, griper den, mister den og så endelig får man det til og kommer inn til meg. Begynte med å la han plukke opp nærme igjen og det gikk overraskende bra. Verre er det når han blir sliten og lei og begynner å tulle. Da blir apporten target igjen. Litt erting med leka fikk heldigvis motivert han til å jobbe litt mer igjen.

Hoppstå – Han har i utgangspunktet en flott stå, da under stå under marsj, men jeg tror likevel han trenger noe litt mer «konkret». Spesielt med tanke på stå’en til innkalling med stå. I tillegg er det morsomt å prøve nye ting! Fikk startet og fortsatte litt hjemme i kveld. Tror denne kommer til å sitte godt om ikke så altfor lenge!

Nå grugleder jeg meg til neste og siste helg. Men i mellomtiden får vi trene masse. Jeg er i alle fall maks motivert!

uoffisiell debut

14.06.2012 // konkurranse, lydighet // 5 kommentarer

Endelig! Jeg har vel pratet om denne debuten i 200 år og ingenting skjer.. Nå ble det riktignok uoffisiell, men vi er i gang i alle fall. Og det er vel hovedsaken. Og alt i alt er jeg veldig fornøyd!

Så til poengene!

Tannvisning 10 – Denne er han stabil på – ikke noe problem.

Fellesdekk 10 – Mikke har aldri før ligget i en fellesdekk i 2 min. Han har klart 2 min en håndfull ganger hjemme i stua og for første gang ute i gata i går. At han da skulle klare det og da attpåtil uten en skinke light (ikke helt på skinka, men ikke helt rett «opp og ned» heller), og midt i mellom to søte damer hadde jeg aldri trodd! Men fy, det skal jeg leve lenge på!

Lineføring 6,5 – Vår lineføring/fvf er et sånt evighetsprosjekt og den har ikke sett bra ut i det siste. Ble heller ikke bedre da Mikke ble veldig fascinert av en rullestolbruker som konkurrerte i ringen ved siden av. Superspennende syntes Mikke!

Dekk fra holdt 9,5 – Her skrudde jeg av hjernen og husket ikke øvelsen! Haha! Litt tregt neddekk, men ellers bra. Veldig fornøyd med at han nå ligger og venter på kommando for oppsitt i stedet for å sprette opp som før!

Innkalling fra sitt 9 – Bra fart, men dårlig innsitt. Vi har ikke trent mye de siste månedene siden Mikke har vært drittunge og jeg har hatt eksamen, og en av tingene han da har glemt helt er innsittene.

Stå under marsj 8,5 – Rullestolen var fryktelig spennende igjen da vi begynte å gå, ståen var nok ikke like bra som den pleier, men han stod stille selv når jeg vandret rundt. Veldig fornøyd med den siden han fort kan være sprettball i hælene på meg.

Hopp over hinder 9,5 – Før i går formiddag hadde vi nok ikke trent hinder siden sept i fjor. Og da jeg dro frem hinderet i går så hoppet han fram og tilbake fire ganger før jeg fikk han i utgangsstilling. Liten tendens til tjuvstarting, men fin fart og fokus før han kom inn i nok en fæl innsitt.

Avstand 7 – Denne var litt ergerlig! Dette er en av Mikkes beste øvelser om dagen og han har her vanligvis fine, raske oppsitt og like fine neddekk, også på lengre avstand enn 2 meter. Men ikke i går. Da ble det selvfølgelig en dk på oppsittet. Litt sliten antagelig. Jeje. Vi tar den neste gang!

Helhet 8 – Denne synes jeg var litt vel snill med tanke på hvor opptatt Mikke var av rullestolen og hvor surrete jeg også var! ;) Men vi tar den med oss!

Totalt 170,5 poeng

Overraskende mye bra med tanke på at det var 3 timers ventetid og litt sirkus før den tid. Jeg var forholdsvis rolig, men ble litt surrete som nok også ødela littegranne. Men jeg er fornøyd og glad for at øvelsene satt så godt som de gjorde. Dyret er ikke helt bortreist! Så nå er det vel på tide å finne en offisiel debutdato?


Sirkus dum & dummere!

Alle bilder er tatt av Silje.

Mikkes mange ansikter

08.06.2012 // hverdag // 0 kommentarer

Noen av dem i alle fall.