web analytics
Hei Mikke!

vi har «debutert»!

31.08.2011 // konkurranse, lydighet // 1 kommentar

Eller det som plutselig ble til en roman..

Mikke og jeg har nesten ikke trent noe de siste to ukene (i alle fall ingenting seriøst), jeg har tilbrakt de siste dagene sengeliggende med feber. Og vi skal ikke i noen LP-ring før neste år!

Så stod vi plutselig i ringen i dag.

Riktignok uoffisiell, men likevel. Det var den siste konkurransen i FBKs trippel og jeg dro dit med Silje+Grim bare for å se og miljøtrene litt. Og litt på sparket så ble det til at vi meldte oss på, bare for å få en trening i ringen. De siste ukene, nei, månedene faktisk (!) har vi i prinsippet bare trent hjemme og i kjente miljøer rundt her. Ikke bra! Så her hadde vi ingen ambisjoner om et flott resultat, viktigste var at vi fikk hilst på ringen og et ukjent menneske som kommanderte. Helt klart verdifullt.

Tannvisning 10 – litt spent på denne siden vi har trent lite på det og det er lenge siden med ukjente. Ikke noe problem!

Fellesdekk 0 – her visste jeg at vi ikke hadde en sjans. Trente litt i går, hjemme på kjøkkenet, og da spratt han opp etter fem sekunder. To min i dette miljøet? Tror ikke det nei.

Og da det var endelig vår tur til å fortsette var det øspøs og det skikkelig. Torden og hele pakka. Jeg var blaut, Mikke var ganske miserabel og da det brått ble pause før vi skulle inn så bestemte jeg meg for å droppe resten. Så fikk vi likevel et tilbud om å bli kommandert med én gang, av et annet menneske, bare for opplevelsens skyld og treningen, og jeg bestemte meg for å kjøre på likevel.

Lineføring – Veldig varierende. Her gikk vi mest på tur, men han overrasket stort under sakte marsj. Her har han vanligvis ingen tålmodighet og det koker fort, men i dag var det plutselig veldig bra! Knall!

Dekk fra holdt – Her ble det litt tull, mest pga meg. Sånn er det når man er ny i ringen! Tok denne to ganger og siste gangen fikk vi gjennomført en halvgod øvelse.

Innkalling fra sitt – Denne er jeg knallfornøyd med! Jeg gikk ikke hele strekka da agilityringen ville være rett bak meg og litt for fristende, og så snur jeg meg og ser at Grim leker litt og en collie bråker og det bare noen meter bak Mikke. Jaiks! Men Mikke sitter stille (hurra!) og kommer som et skudd når jeg roper. Fantastisk!

Stå under marsj – Her begynner Mikke å faktisk skjønne hva vi driver med – «åja, vi trener, ja!» og vi får til en halvok fvf. Selve ståen er jeg spesielt fornøyd med, og da med tanke på at han faktisk stod og ikke la seg. Det skjer at det ikke er alltid så lett å skille mellom de to.. Å bli stående stille da jeg kom tilbake var derimot ikke like lett.

Hopp over hinder – Lenge siden vi har trent på, og ingenting etter at vi var på ag-kurs i juli. Så her var Mikke klar for å styrte over med én gang. Men han satt til slutt og kom som en kule da jeg ropte. Det er så moro!

Avstanden – «Hva f***?! Mener du jeg skal legge meg i den søla?!». Jah.. Han hadde ingen planer om å legge seg, så her var det belønning da han endelig la seg ned og resten fikk være. Litt ergelig da vi fikk det fint til utenfor ringen før regnet begynte å pøse. Men sånn er det innimellom.

Konklusjonen
+ min store skrekk var at Mikke ville styrte av gårde med én gang han var løs og at jeg deretter ville stå der og gaule/evt skli etter han i søla og ikke få fatt i han. Men Mikke var fantastisk. Han registrerte ting utenfor ringen, men klarte å beherske seg og ble i ringen. Dette var virkelig det beste i dag og jeg er så vanvittig glad!

+ de tingene han fikk til gjorde han veldig bra. Farten var bra, bedre enn forventet, han stod fint og han overfalt ikke «dommeren». Nok til at jeg ikke lander med det aller første!

+ i tillegg til at han var ganske påvirket av været så var nok miljøet en utfordring. Det var ingen overraskelse og det var jo egentlig derfor vi var der. Mer av det i fremtiden! I tillegg må vi jobbe en hel del mer med ro/bli (har ikke jeg pratet om dette tidligere da?:p), friske opp i utgangsstillingen og generelt få øvelsene i mål/finpuss.

Jeg gleder meg!

(Og nå må Silje få et spark bak og stille i en offisiell konkurranse – de fikk nok poeng til et opprykk og klarte seg bra til tross for at ting var veldig på sparket og været var forferdelig!)

morgenrutiner

11.08.2011 // hverdag // 0 kommentarer

den beste terapien..

07.08.2011 // hverdag // 1 kommentar

..er innimellom en lang tur i skogen med bikkja og kameraet. Denne gangen fikk også det nye objektivet bli med.

Det var vått og gjørmete, Tullingen hadde glemt ørene sine hjemme, men det var herlig. Akkurat det man trengte!

(og det er ingen fare – Mikke er seg selv igjen..)