web analytics
Hei Mikke!

dette er en test

26.01.2011 // hverdag, kurs // 0 kommentarer

Jeg sitter her med hovent kinn og en bedøvelse som er på vei til å forsvinne (hurra for betennelser og rotfylling), men likevel litt for gira til å slappe av:

01. Nikon D300. Jeg er helt forelska! Jeg og Mikke tok turen ut for å treffe en venninne og hennes AH Odin og jeg benyttet anledningen til litt testing. Odin (6 måneder) er Mikkes dynkekompis nr 1 og det går ofte både litt fort og hardt for seg. Det er ikke uvanlig at den ene sleper den andre til nærmeste snøfonn og slenger den i bakken for skikkelig dynking. Dvs det er ikke alltid like lett å henge med i svingene, men jeg er imponert over hva kameraet likevel fikk til! STOR forbedring fra Nikon D60.

Odin er helmaks. Utrolig søt og så sjarmerende! Men jaggu er det godt at han ikke bor her – det hadde blitt fullstendig sirkus og rasering av huset.

02. Ny kursdag (lydighet trinn 2) i går. Jeg og Mikke var på kurs hos familiehunden.no i helgen og selv om kurset var kjempebra så var jeg rimelig motløs til slutt. På søndagen var han veldig ufokusert og fikk ikke til så mye. Etter to måneder med fremskritt var det en nedtur, og skal jeg være ærlig så var jeg ikke så lysten på kurs i går. Heldigvis dro man likevel og møtte så en helt ny hund! Antagelig var han bare sliten på søndagen og godt er det. Det ble flere økter med hopp over hinder, dekk (og den kommandoen har han tatt veldig fort – kjempemoro!) med en start på dekk under baklengsvandring, samt litt utgangstilling og samtidig holde posisjonen. Sistnevnte trengs definitivt… Det var vanvittig moro! Både for meg og M. Han storkoste seg, jobbet godt for både godbiter og leker, stjal vanter og fikk også en liten raptus. Jeg er så kvalmt forelska i det trollet i dag!

bildebevis

21.01.2011 // hverdag // 2 kommentarer

Flere har bemerket denne uken at Mikke ser litt mer voksen ut.


Mikke 7,5 måned og 9, 5 måned

Og ja, kanskje det er noe i det?

sprettballMikke

18.01.2011 // kurs // 0 kommentarer

Første praktiske kurskveld er over og jeg er egentlig ganske fornøyd. Mikke var sprettball, men likevel mer fokusert enn jeg hadde ventet meg med tanke på at det var et nytt kurssted med en hel del trafikk (biler, msk og hunder).

Vi begynte med dekk og sette kommandoen på den, men det ble fort klart at det er par andre ting som også må jobbes med. Først og fremst ro (og det å holde posisjonen selv etter klikket), men også belønningsfrekvensen. Det var nemlig noen som ble litt frustrerte etter hvert.. Ellers er det underlig det der med roen. Hjemme fungerer det veldig fint, mens på trening/kurs rekker han å tilby ørten og førti ting mellom klikket og godbiten. I alle fall føles det sånn. Har tidligere trent litt med frisignalet som Fanny Gott bruker og det vet jeg fungerer bra på han. Med med en gang jeg står der med klikkeren i hånden så er saken helt annen igjen. Planen får bli å kombinere disse litt og se hvor det bringer oss.

Videre jobbet litt med hopp over hinder og treningskompis (med frolic!!) på andre siden var veldig spesielt morsom. Ikke noe problem der. Så alt i alt var det en veldig fin kurskveld og jeg gledes stadig over å komme videre med Mikke. Han er utrolig artig å jobbe med og det er tydelig at han trives!

Ellers er vi deltagerne en artig blanding med flere ikke fullt så vanlige raser; hovawart, pumi, pyrre, collie, pekingeser og selvfølgelig Mikkemann. Enkelte er hundeeiere for første gang, andre har drevet med hunder i flere år og er også instruktører. Jeg håper det blir like bra og at jeg vil lære like mye som jeg har gjort på skolen dette høstsemesteret, hvor klassen er like godt og blandet som her. Virker lovende!