web analytics
Hei Mikke!

oppsummering og mål for 2011:

30.12.2010 // div // 0 kommentarer

Nyttårsforsetter og mål er noe jeg først begynte med noen år siden og det hovedsakelig fordi jeg sjelden klarte å gjennomføre dem. Enten så glemte det jeg det eller så ga jeg opp. Men samtidig så er det noe spennende med å sette opp slike planer og jeg blir i alle fall veldig optimistisk og motivert. Nå gleder jeg meg en hel masse til 2011!

2010

+ Få hund i hus
+ Begynne med spor
+ Begynne med grunnferdighetene

Vel, målene for 2010 var ikke akkurat vanskelige og vi fikk det til! Mikkedyret flyttet inn i slutten av mai, vi begynte med spor i august (og kom til og med lengre enn jeg hadde forventet) og vi er også godt i gang med grunnferdighetene! Ikke noe dårlig år sånn sett.

2011

+ gjennomføre MH
+ røntge hofter og albuer

LP
+ starte i klasse 1
+ opprykk til klasse 2
+ mulig start i klasse 2?

BRUKS
+ mulig start i D-spor?
+ gjennomføre et runderingskurs (allerede påmeldt)
+ mulig sporkurs?

AGILITY
+ gjennomføre agilitykurs

juleforberedelser

22.12.2010 // hverdag // 0 kommentarer

Hvor har disse desemberdagene forsvunnet hen? Jeg fatter det ikke. Julestemningen mangler fortsatt, men dukker forhåpentligvis opp i morgen kveld. Da kommer også juletreet og jeg er maks spent på hvordan det går med Mikke. Han var med da vi kjøpte det på søndagen og han måtte prøvesmake på et par andre på veien.

Jeg har jobbet en hel del (og pakket inn julegaver for halve Norge føles det som), men samtidig har jeg klart å få til en hel del treningsøkter. Verste pubertetslusen har tatt seg en juleferie og den litt mer oppegående lusen har dukket opp. Utgangsstilling og fvf har utviklet seg en hel del, vi har shapet fram «snurre rundt» og jobber nå med å snurre den andre veien.

Littegranne drama har vi også hatt. Jeg våknet tidlig lørdag morgen av Mikkes mage som bråkte noe enormt! Diaré var første tanke og vi løp ut. Men der var det ingen diaré, bare normal avføring. Magen fortsatte å bråke, Mikke ville ikke ha noe å spise (ikke engang godbiter!) og sov en hel del mer enn han pleier. Jeg skal innrømme at jeg ble noe bekymret. Og dette skjedde selvfølgelig den dagen jeg hadde 7 timer jobb og to avtaler på kvelden. Heldigvis kunne mor og far holde et øye med han og dagen gikk fint. Verre var det da jeg kom hjem på kvelden og Mikke fant på å kaste opp i sengen min! Han har det med å velge sine steder… Men heldigvis var det løsningen på det hele. Morgenen etter var bråket over og Mikke var seg selv igjen! Etter å ha sett for meg en hel del mer dramatiske scenarioer var det en stor lettelse da det ordnet seg så enkelt.

Mikke fikk være med på pepperkakebakingen i år og jeg undres stadig over hva slags hund jeg egentlig har fått. Han tigger jo verre enn alle de labradorene jeg har møtt!! Hvor fanken har han lært det der?!

Ellers nærmer året seg slutten med stormskritt og jeg har brukt den siste tiden til å «sette sammen» det kommende året. Mulige datoer for debut har blitt satt (både LP og bruks), vi er påmeldt til kurs og målene for 2011 begynner å bli klare! Jeg gleder meg veldig og tror det kan bli et veldig artig år. Men først skal vi feire jul og håpe at treet vil bli stående i år også! :)

mitt største problem…

14.12.2010 // hverdag // 0 kommentarer

… når det kommer til hundetrening er at jeg er veldig flink til å begynne på ting, men det å fullføre dem er et helt annet kapittel… Når jeg tenker meg om så gjelder det vel det meste i mitt liv, men siden dette nå er Mikkes blogg så får det bli om hundetrening.

Jeg har vel egentlig ikke tenkt så mye over det før, med Rich så var det jo ikke prat om å konkurrere (eller, det hadde krevd en hel del arbeid som jeg på den tiden ikke var motivert for, spesielt siden det måtte begrenses pga forkalkningene hans) så det krevde jo heller aldri at øvelsene var tipptopp og 100% i boks. Så det slo meg her plutselig i går kveld at hvis jeg har planer om å komme meg ut i den ringen så må jeg faktisk fortsette og ikke bare begynne!

Vi har så langt kommet i gang med de aller fleste grunnferdighetene og det er vel neste bare luktdiskrimingeringen og hals vi ikke har begynt på? Og budføringa? Uansett. Begynt på de fleste, men vi har et stykke igjen også. Så nå skal jeg være streng med meg selv; ikke bare begynne på nye ting, men også sørge for at vi får de gamle i mål!

Det typiske er så at når man først blir motivert så er det en halvtime før man faktisk burde legge seg. Slår aldri feil…

PS: I disse dager blir jeg også litt ekstra inspirert av amokks julekalender. Lek er moro!