web analytics
Hei Mikke!

Innlegg lagret i «film»

Vinterens prosjekter: kryp

12.10.2015 // bruks, film, lydighet // 0 kommentarer

Såh…

Denne vinteren valgte jeg å ikke benytte meg av klubbens tilbud om innetrening. Litt for mange folk og litt for dyrt. Så da er høsten og vinterens prosjekt å lære inn og pirke på div øvelser som ikke krever mye plass eller godt føre. Kryp, hals, forangående i line, neseprøven, avstanden etc. Dvs litt slike øvelser som ellers blir litt kjedelige sammenlignet med andre eller krever litt ekstra oppmerksomhet.

Etter helgens MT innser jeg også at vi må nok bruke litt tid på fellesdekken med skudd også, for kjenner jeg Gneis rett så har den adferden satt seg allerede. Begynne med klapping (far har en bra klapp som minner litt om skudd!), jeg har funnet filmer med lyd av skudd på youtube og klubben har startpistol som vi kan jobbe med til våren. Så typisk Gneis. De fleste som må jobbe med det opplever at hunden er redd/usikker på skuddet. Gneis lurer derimot på hvor moroa er. Typisk SkrulleGneis.

Uansett. Første punkt på listen fikk bli kryp og det er nok en øvelse vi får jobbe med jevnt gjennom vinteren. Øvelsen er krevende og Gneis har lite styrke i bakparten, så vi må bruke litt tid på denne. Målet er øvelsen i øverste klasse i bruksen; 12 meter kryp med holdt og en vending.

Status: feltsøk

04.08.2015 // bruks, film // 0 kommentarer

Mens Mikke lever for sporet så er nok feltet Gneis sin greie. Løping og apportering. Det er kult!

Litt overrasket over hvor lett dette har gått. For jeg har jo aldri lært inn dette før. Og med en slik hund forventet jeg meg fullstendig kaos og null styring!

Vi kjørte lange apporter og diskriminering av andre gjenstander i vinter. I mars kjørte vi våre første økter i et felt. I slutten av mai, etter en 7-8 økter, apporterte hun to ukjente gjenstander i debuten i D-sporet.

I helgen hadde jeg avtalt trening med litt kelpiefolk. Da utnytter man et par ekstra hender for litt film:

Vi har ikke trent feltsøk siden slutten av mai, likevel løper hun ut selvsikkert og overrasker stort! Første gjenstand hun kommer med er oppvaskbørsten! En gjenstand hun aldri har plukket frivillig med mindre vi har trent konkret på akkurat den. For Gneis er ingen kleptoman slik Mikke er, hun plukker ingenting med mindre det er noe hun har fått forsterket tidligere.

Jeg tuller litt med avleveringen, litt jernteppe midt oppi det hele. Jeg skal ta i mot med høyre underveis og sende ut med venstre igjen og på siste gjenstand skal jeg ta i mot med venstre. Heldigvis lar ikke Gneis seg påvirke her.

Etter første gjenstand finner hun en ny, men her snuser hun rundt og logrer før hun løper videre. Tydeligvis en gjenstand hun ikke følte seg komfortabel med å plukke. Må jobbe mer med det, men det kan vi lett jobbe med utenfor feltsøket.

Med tre gjenstander er hun på rett over 2,5 minutt og godt innenfor kravet i D-spor. Samme sak med C-sporet om hun også hadde plukket den tredje gjenstanden. YEAH!

Mesteparten av søndagens filmen består av null Gneis og masse trær siden hun søker bak trærne, derfor bare høydepunktene denne gangen.

Et år siden startet det.

03.07.2015 // film, konkurranse, lydighet // 0 kommentarer

Et år føles langt. Og samtidig er jo ikke et år noe som helst.

For mange, meg inkludert, så betyr heller ikke bronsemerket så mye. Men samtidig så var dette mer enn bare en bronsemerkeprøve. Det var jo en test for Gneis. Hvordan hun fungerte. Og det ble jo starten på et utrolig spennende år. En spennende tid! For det er jo ikke over enda. Heldigvis!

For et år siden tok vi bronsemerket med 171 poeng av 180. Artig poengsum, men akk som jeg grøsser over den lineføringen og annet rusk.

I dag har vi opprykk til kl 3 og jobber med eliteøvelsene mens vi venter på at stevnesesongen skal ta seg opp igjen. Nest siste helg i august skal vi i ilden igjen.

Jeg skal innrømme at det er litt gøy å se tilbake. Se utviklingen. For ting har heldigvis bare gått en vei!

Til helgen skal vi til Finnskogen på ClickerCamp og på sporkurs med Tobias fra SWDI. Litt nervepirrende, men også superspennende. Jeg gleder meg til å få utvikle meg videre sammen med Gneis og ikke minst lære masse nytt. Det er gøy å nerde spor!