web analytics
Hei Mikke!

Innlegg lagret i «rally»

Drøbakmesterskapet – rally

13.09.2015 // konkurranse, rally // 0 kommentarer

Magefølelsen da jeg stod opp i går var ikke den beste. Jeg skal innrømme det, og det fristet fryktelig å bli liggende. Sove litt til.

Men! Uansett hvordan det ville gå så trengte Gneis treningen. Og vi vil tilbake i lydigheten!

En litt interessant vri denne gangen var at kl 1 og 2 hadde start kl 9, og dermed briefing samtidig. Heldigvis er arrangører obs på at enkelte kan starte med flere hunder og tar hensyn til det. Gneis gikk ut tidlig i kl 1 og Mikke sent i kl 2, og pga store klasser ble det to briefinger, en kl 9 og en halvveis i klassen. Flott arrangement!

Dommer i kl 1 var Irene Heggen. Jeg fikk høre etterpå at hun hadde en ag-bakgrunn og det syntes i banen hennes. Hun hadde fokus på fart og satte grensen på 3 min, og hun hadde en veldig naturlig linje. Ikke den mest spennende banen jeg har gått.

Gneis reagerte litt på et par hunder utenfor ringen (dessverre fått et par kjipe erfaringer de siste ukene og det synes…) og vi fikk også to hunder som barka sammen rett før vi skulle inn. Gneis ble påvirket og jeg ble påvirket av at hun ble påvirket og gikk inn supernervøs. Perfekt. Først var hun nok litt i sin egen boble, og så smalt det i henne at «Hoi! Lisa er nervøs!» og hun hauset seg opp. Framdrift og lyd. Men jeg fortsatte å gå og det var vel ikke helt det hun forventet, for ting snudde og hun gikk riktig så bra etter hvert. Noe lyd i øvelsene hvor hun skulle i front. Min favorittdel var vel nesten det stykket hvor vi fortsatte å gå etter målstreken, gikk ut av ringen og 20 m bort til der hvor leken og godbitene lå. Finfin kontakt, fin posisjon og rett i belønning. Passe perfekt.

186 poeng, napp 2 av 3, 1. premie og 8. plass

Resultatmessig er jeg ikke superfornøyd. Gneis kan bedre (ikke at det hjelper så mye når fører også tuller til…). Spesielt siden hun har så mye fine momenter og klarer seg ofte bedre enn Mikke – og Mikke har jo direkte opprykk allerede. Men. Jeg er fornøyd med at hun faktisk klarte å «gå seg ned» og den treningen vi avsluttet dagen med – fyttirakkern! For en god følelse! Litt innganger, fvf, sitt/dekk under marsj (stå har vi glemt siden sist), innkalling med stå og innkalling fra ruta. Sistnevnte begynner å bli riktig så bra, jeg vil bare ha posisjonen hennes noen cm bak og jeg tror nesten ikke det kan bli bedre.


Uansett resultater – et stevne krever en stevnevaffel!

Bente Fredriksen var dommer i kl 2. Vi gikk for henne i april på Brekke og jeg likte veldig godt banen hennes da. Krever litt mer av fører og det gjelder å holde tungen rett i munnen. Kul utfordring! Og det bød hun også på denne gangen!

Tamtamtam.. Mikke, ja. Debuten i kl 2 ble kort. Rett før vi skulle inn så begynte øret hans å klø. Og da måtte vi jo klø. Noe så veldig også. Gikk inn og han vegrer hoppe (for tredje gangen denne uken – nå blir det tur til kiropraktoren en av de nærmeste dagene) over hinderet. Øret klør videre og Mikke er ikke i arbeidsmodus. Etter en del repetisjoner og veldig ufokusert så velger jeg å bryte. Da kræsjer et par hjerneceller i Mikkes hjerne, han spurter ut til kjentfolk i publikum og kjører så med rakett i baken inn i LP-ringen. 5,5 år gammel, trent LP og bruks siden han var bitteliten og han velger å ta seg en rundtur. Godt å se at man har kontroll på Gjøken! Men jeg kan vel ikke annet enn å le og være glad for at han er såpass barnslig og glad, og så prøve på nytt.

Disk.

Rally på Brekke – film

26.04.2015 // film, konkurranse, rally // 1 kommentar

Rally på Brekke

25.04.2015 // konkurranse, rally // 3 kommentarer

Hjertet mitt ligger hos LP og bruksen, men rallylydigheten er ikke så dum den heller. I regnværet i dag, på Brekke i Maridalen, fikk både Gneis og Mikke kjøre seg i rally kl 1. Gneis som debutant, Mikke på jakt etter opprykket.

Jeg liker vanligvis tidligere startnummer, men i dag kjente jeg at jeg gjerne skulle hatt en eller to før oss i ringen. Så man hadde hatt tid til å se på banen mens andre gikk og puste litt før man skulle inn i ringen.

Vi hadde en overraskende fin oppvarming. Litt påvirket og lav av regnet, men rolig og fokusert. En veldig behagelig Gneis. Da er det ekstra ergerlig at jeg skulle gå og ødelegge for oss i ringen. Ble helt blank i skallen omtrent halvveis og føler det ødela veldig for den flyten vi hadde. Og så på nest siste skilt gjorde Gneis riktig, jeg fikk det for meg at det var feil og repeterer og det direkte opprykket glipper. Fader så surt!

Det ble trekk for to repetisjoner, snusing og stram line. Totalt ble det 187 poeng, 9. plass av 29 stk og ett napp.

En ting jeg er veldig fornøyd med er hvordan hun taklet været. Hun blir vanligvis litt manisk på regndråper og skal fange disse, så vi har trent lite i regnvær. Da har det også bare blitt mer fartsøvelsen hvor hun har klart å glemme regnet. Derfor var jeg også litt spent på hvordan hun skulle fungere i dag. Null problem!

Rally 25042015 OODK-38

Mikke hadde jeg ikke store forhåpninger for i dag. Treningene den siste uken har ikke vært en kjempesuksess og Mikke har vært en blanding av sprettball og «lost in space». Og det kombinert med et sent startnummer (nummer 27 i klassen) gjorde at jeg ikke hadde troen.

Tok han ut forholdsvis tidlig og vi varmet opp ganske pent. Litt tur og titte på de andre, litt rally i ny og ne. Og selv om han så ganske druknet ut på et tidspunkt så virket han fin. Veldig fin egentlig!

Vi fikk tre poeng trukket for tre trege sitter, men ellers gikk vi overraskende bra. 197 poeng totalt, 1. plass (!!) av 29 og direkte opprykk til kl 2. Hvem hadde trodd det?? Sabla moro at det er han som klarer å overraske og prestere!

Rally 25042015 OODK-108

Jeg trodde ikke vi skulle gå mer rally før til høsten – enten så kræsjer det med jobb, LP-stevner eller annet, men det viste seg jo at Mossestevnet den 14. mai lå på en rød dag. Og de hadde tilfeldigvis utsatt fristen til i dag. Så da skal Mikke få prøve seg i kl 2 (jeg gleder meg massivt til å kjøre uten kobbel) og Gneis skal få sin revansj i kl 1!

(Foto: Christina Sepulveda)