web analytics
Hei Mikke!

Innlegg lagret i «utstilling»

Utstillingshelgen

10.09.2015 // utstilling // 0 kommentarer

Utstilling er ikke akkurat der jeg legger min tid og mine penger, men enkelte arrangement synes jeg er verdt å få med seg. Rasespesialen f. eks. Generelt mye bra folk som er like stor fan av kelpisene som meg. Og EDS. Jeg må nok slå hodet ganske hardt før jeg drar Europa rundt på jakt etter de store utstillingene, derfor får man bli med når EDS er i nabolaget.

Gneis mangler fortsatt brukskravet (argh!), så vi har ingen store sjanser på utstilling per nå, men jeg griner ikke for det. Det var ikke akkurat for utstillingens del jeg skaffet meg kelpie.

Lørdag var det rasespesial, sent oppmøte, men dessverre da også litt parkeringskaos. Plutselig gikk det opp for en hvor stort dette faktisk var.

Dommer var Carol Mulcahy:

«Correct size and shape for breed. Correct headshape. Large eye. Correct earshape and set. Firm topline. Balanced angulation front and rib. Would like more bone. Correct feet. Moves without purpose.»

VG, 3. beste tispe i åpen klasse.

En hyggelig og grundig dommer, men den røde tråden hennes var periodevis veldig tynn og vanskelig å se. To tredjedeler av kelpisene fikk blått og den røde gruppen bestod av litt godt og blandet.

Søndag var det EDS og plutselig var det litt mer spenning i luften!

Dommer var Göran Bodegård:

Null kritikk (litt stusselig må jeg innrømme), men etter mye frem og tilbake sa dommer at Gneis var fin, men pga krysset så nådde hun ikke høyere opp.

EXC, 3. beste tispe i åpen klasse.

Også en hyggelig dommer, litt mer effektiv!

Etter helgen har jeg lært et par ting:

+ vi må trene enda mer på å stå stille (og jeg må lære meg å vise henne fram riktig) og å trave pent.
+ veldig motiverende å høre at en dommer liker henne. Da ble man litt mer optimistisk med tanke på et NUCH.
+ Gneis er fryktelig søt når hun tilbyr «sitte bamse» mens vi venter. Vi fremstår kanskje ikke som fryktelig seriøse, men vi koser oss!

Fine Silje har som vanlig tatt bilder.

D4A/Nordisk vinner 2014

24.11.2014 // utstilling // 0 kommentarer

Er det lov å si at det beste med dagen var det at Gneis hoppet på dommer?

Ja? Nei?

Jeg må le litt. Det høres jo passe dumt ut, men jo, det er faktisk nesten det jeg er mest glad for.

Vi hadde Colm Hastings som dommer og det var så absolutt en mann jeg kunne tenke meg å stille for igjen. Hyggelig og avslappa med litt humor på lager. Som ga oss en Very Good denne gangen. For Gneis fyra opp under første runden hvor vi løp alle mann og jeg fikk henne ikke ned på jorden igjen. «She had too much fun in the ring today» sa dommer og ga meg en blå.

Resultatet betyr ikke så mye og jeg bryr meg ikke så mye om å være listefyll. Nå har hun det hun trenger for mulige championat vi skal satse på og per nå så er jeg mer enn fornøyd med det.

Det at Gneis faktisk valgte å hoppe opp på dommer, at hun valgte å gå bort til et helt ukjent par og ønske seg kos, og at hun tigget mat fra flere halvveis ukjente folk – det betyr så jævla mye mer. Greit nok, hun fyrer opp og kjefter heftig på enkelte firbeinte, men det tror jeg at vi aldri helt kommer til å unngå i den settingen. Det er tøft med så mange bikkjer så tett på. Likevel kunne jeg flere ganger se at hun faktisk tok seg i det. Hun gjorde seg klar, føk frem og skulle til å utagere og plutselig så bråstoppet hun og kom tuslende tilbake.

Eneste negative med dagen var den kritikken vi ikke skulle få. Jeg savnet den. Det hadde vært interessant å få vite hva dommer ellers syntes om Gneis, hva som var positivt og hva som var negativt, men det er ingenting jeg mister nattesøvnen av.

Nei, jeg hadde en sabla bra dag, jeg!

Rasespesialen 2014

30.05.2014 // utstilling // 0 kommentarer

Da jeg satte målene for 2014 var jeg nok noe ambisiøs – i alle fall med tanke på Gneis og utstillinger. Snart i årets sjette måned og her kom årets første utstilling. Litt spent var jeg for det er ikke fryktelig lenge siden Gneis opplevde utstilling som tøft (Letohallen okt 2013) og nå har hun gått på iHarmoni den siste måneden. Hva slags Gneis ville jeg se i dag?

Jeg hadde en plan om å komme tidlig så Gneis skulle få god tid til å venne seg til miljøet og litt tid for trening før vi skulle inn i ringen. Ikke bare ble jeg forsinket hjemifra, men jeg havnet jo i en fin kø pga arbeid på ring 3 (?) og kom fram ca 15 min før oppmøte. Hurra.

På plass var det også full fart på skytebanen som lå rett i nærheten. Vi opplever en del skudd på hytta i Mariefred (villsvin), men sist gang var i fjor sommer og selvfølgelig blir jeg da ekstra spent på reaksjonen hennes. Litt stressa på vei inn, en del usikkerhet (oi! kelpie! oi! skummel!), men etter at jeg fikk satt fra meg tingene, funnet fram godbiter og tuslet noen minutter rundt i ytterkantene så var hun i riktig modus. Og holdt seg der resten av dagen.

Hun fikk for første gang ligge i tøyburet på et arrangement. Ikke helt avslappet, men hun var likevel stille og rolig! Mens vi ventet ble vi stående med en 3-4 kelpier rundt oss i en radius på 2-4 m, men Gneis var rolig og vi jobbet blant annet med stegforflytninger mens vi ventet. I og med at dette var rasespesialen så ble alle kelpier også målt. Da hun forrige gang ble målt (6-7 måneder gammel) så var hun ganske så motvillig og syntes situasjonen var ubehagelig. Jeg rakk jo å grue meg litt dette også, men Gneis stod rett opp og ned og lot seg måle uten noen problemer.

Gneis var en fryd å ha med å gjøre denne dagen. Glad og lett å ha med seg og det kunne vel nesten ikke ha gått bedre!

Dommer var Maija Heinilä:

«45,5 cm. Gode proporsjoner, korrekt øreansats og velskåret hode. Moderat vinklet foran, velvinklet bak, litt fallende overlinje. Korrekt kryss og haleansats, pass benstamme. Beveger seg meget parallelt, litt korte steg fra siden. Utmerket temperament.»

Resultatet ble en excellent og andre beste unghundtispe.

I år fikk spesialen også besøk av Sofia som driver kelpiegallery.com. I tillegg til de vanlige bildene (hode + kropp) så fikk Mikke og Gneis være med på gruppebilde (sammen med Maiskis Obsidia – «Shy») for å illustrere noen av fargene.


Foto: Sofia Olsson (kelpiegallery.com)


Foto: Sofia Olsson (kelpiegallery.com)