web analytics
Hei Mikke!

Innlegg lagret i «bruks»

Vinterens prosjekter: kryp

12.10.2015 // bruks, film, lydighet // 0 kommentarer

Såh…

Denne vinteren valgte jeg å ikke benytte meg av klubbens tilbud om innetrening. Litt for mange folk og litt for dyrt. Så da er høsten og vinterens prosjekt å lære inn og pirke på div øvelser som ikke krever mye plass eller godt føre. Kryp, hals, forangående i line, neseprøven, avstanden etc. Dvs litt slike øvelser som ellers blir litt kjedelige sammenlignet med andre eller krever litt ekstra oppmerksomhet.

Etter helgens MT innser jeg også at vi må nok bruke litt tid på fellesdekken med skudd også, for kjenner jeg Gneis rett så har den adferden satt seg allerede. Begynne med klapping (far har en bra klapp som minner litt om skudd!), jeg har funnet filmer med lyd av skudd på youtube og klubben har startpistol som vi kan jobbe med til våren. Så typisk Gneis. De fleste som må jobbe med det opplever at hunden er redd/usikker på skuddet. Gneis lurer derimot på hvor moroa er. Typisk SkrulleGneis.

Uansett. Første punkt på listen fikk bli kryp og det er nok en øvelse vi får jobbe med jevnt gjennom vinteren. Øvelsen er krevende og Gneis har lite styrke i bakparten, så vi må bruke litt tid på denne. Målet er øvelsen i øverste klasse i bruksen; 12 meter kryp med holdt og en vending.

Gneis og MT

11.10.2015 // bruks, div // 0 kommentarer

Først var vipåmeldt MT, så ble det ingenting pga manglende figuranter og så på torsdag så var det likevel plass til oss. Hurra! Fredag kjørte vi over, overnattet på hotell og lørdag skulle vi så ut i ilden.

Jeg skal innrømme at vi var litt usikre på om hun skulle klare det. Hun har jo sine greier og en MT er tøff. Så fikk jeg følge med i løypa på første hund og innså at hun skulle i alle fall fikse håndteringen, kanskje leke littegranne, og ellers trodde jeg hun ville være ok.

Men Gneis lar seg håndtere, hun leker med ukjent som om det er helt dagligdags og er ellers sånn passe intens gjennom resten av løypa. Full fest på skuddene!

Og hun får godkjent og det med god margin. Hele 379 poeng.

TILLEGG 27.10.15: Det viser seg at dommerne har talt feil den dagen – Gneis fikk faktisk 397 poeng!

Dommere sa en hel del og det er mye jeg allerede har glemt. Hun er veldig engasjert i leken, ikke redd, men synes folk er litt unødvendige. Veldig intens i alt hun gjør og det gjør det at det koker i hodet og hun tipper over. Antagelig derfor hun blir så ivrig på skuddene på slutten. Hun skjønner noe er på gang og oppdager også figuranten i skogen. Noe aggressivitet, men ingenting overdrevent. Litt skummelt i ny og ne. Konsentrasjonen litt på ville veier fordi hun er så høyt oppe.

Neste punkt på listen blir å finne ut av eksteriørdelen og ta den til våren. For Gneis må jo nå få den KORAD-tittelen!

(Hele skjemaet for den spesielt interesserte.)

Status: feltsøk

04.08.2015 // bruks, film // 0 kommentarer

Mens Mikke lever for sporet så er nok feltet Gneis sin greie. Løping og apportering. Det er kult!

Litt overrasket over hvor lett dette har gått. For jeg har jo aldri lært inn dette før. Og med en slik hund forventet jeg meg fullstendig kaos og null styring!

Vi kjørte lange apporter og diskriminering av andre gjenstander i vinter. I mars kjørte vi våre første økter i et felt. I slutten av mai, etter en 7-8 økter, apporterte hun to ukjente gjenstander i debuten i D-sporet.

I helgen hadde jeg avtalt trening med litt kelpiefolk. Da utnytter man et par ekstra hender for litt film:

Vi har ikke trent feltsøk siden slutten av mai, likevel løper hun ut selvsikkert og overrasker stort! Første gjenstand hun kommer med er oppvaskbørsten! En gjenstand hun aldri har plukket frivillig med mindre vi har trent konkret på akkurat den. For Gneis er ingen kleptoman slik Mikke er, hun plukker ingenting med mindre det er noe hun har fått forsterket tidligere.

Jeg tuller litt med avleveringen, litt jernteppe midt oppi det hele. Jeg skal ta i mot med høyre underveis og sende ut med venstre igjen og på siste gjenstand skal jeg ta i mot med venstre. Heldigvis lar ikke Gneis seg påvirke her.

Etter første gjenstand finner hun en ny, men her snuser hun rundt og logrer før hun løper videre. Tydeligvis en gjenstand hun ikke følte seg komfortabel med å plukke. Må jobbe mer med det, men det kan vi lett jobbe med utenfor feltsøket.

Med tre gjenstander er hun på rett over 2,5 minutt og godt innenfor kravet i D-spor. Samme sak med C-sporet om hun også hadde plukket den tredje gjenstanden. YEAH!

Mesteparten av søndagens filmen består av null Gneis og masse trær siden hun søker bak trærne, derfor bare høydepunktene denne gangen.