web analytics
Hei Mikke!

Innlegg lagret i «konkurranse»

Drøbakmesterskapet – rally

13.09.2015 // konkurranse, rally // 0 kommentarer

Magefølelsen da jeg stod opp i går var ikke den beste. Jeg skal innrømme det, og det fristet fryktelig å bli liggende. Sove litt til.

Men! Uansett hvordan det ville gå så trengte Gneis treningen. Og vi vil tilbake i lydigheten!

En litt interessant vri denne gangen var at kl 1 og 2 hadde start kl 9, og dermed briefing samtidig. Heldigvis er arrangører obs på at enkelte kan starte med flere hunder og tar hensyn til det. Gneis gikk ut tidlig i kl 1 og Mikke sent i kl 2, og pga store klasser ble det to briefinger, en kl 9 og en halvveis i klassen. Flott arrangement!

Dommer i kl 1 var Irene Heggen. Jeg fikk høre etterpå at hun hadde en ag-bakgrunn og det syntes i banen hennes. Hun hadde fokus på fart og satte grensen på 3 min, og hun hadde en veldig naturlig linje. Ikke den mest spennende banen jeg har gått.

Gneis reagerte litt på et par hunder utenfor ringen (dessverre fått et par kjipe erfaringer de siste ukene og det synes…) og vi fikk også to hunder som barka sammen rett før vi skulle inn. Gneis ble påvirket og jeg ble påvirket av at hun ble påvirket og gikk inn supernervøs. Perfekt. Først var hun nok litt i sin egen boble, og så smalt det i henne at «Hoi! Lisa er nervøs!» og hun hauset seg opp. Framdrift og lyd. Men jeg fortsatte å gå og det var vel ikke helt det hun forventet, for ting snudde og hun gikk riktig så bra etter hvert. Noe lyd i øvelsene hvor hun skulle i front. Min favorittdel var vel nesten det stykket hvor vi fortsatte å gå etter målstreken, gikk ut av ringen og 20 m bort til der hvor leken og godbitene lå. Finfin kontakt, fin posisjon og rett i belønning. Passe perfekt.

186 poeng, napp 2 av 3, 1. premie og 8. plass

Resultatmessig er jeg ikke superfornøyd. Gneis kan bedre (ikke at det hjelper så mye når fører også tuller til…). Spesielt siden hun har så mye fine momenter og klarer seg ofte bedre enn Mikke – og Mikke har jo direkte opprykk allerede. Men. Jeg er fornøyd med at hun faktisk klarte å «gå seg ned» og den treningen vi avsluttet dagen med – fyttirakkern! For en god følelse! Litt innganger, fvf, sitt/dekk under marsj (stå har vi glemt siden sist), innkalling med stå og innkalling fra ruta. Sistnevnte begynner å bli riktig så bra, jeg vil bare ha posisjonen hennes noen cm bak og jeg tror nesten ikke det kan bli bedre.


Uansett resultater – et stevne krever en stevnevaffel!

Bente Fredriksen var dommer i kl 2. Vi gikk for henne i april på Brekke og jeg likte veldig godt banen hennes da. Krever litt mer av fører og det gjelder å holde tungen rett i munnen. Kul utfordring! Og det bød hun også på denne gangen!

Tamtamtam.. Mikke, ja. Debuten i kl 2 ble kort. Rett før vi skulle inn så begynte øret hans å klø. Og da måtte vi jo klø. Noe så veldig også. Gikk inn og han vegrer hoppe (for tredje gangen denne uken – nå blir det tur til kiropraktoren en av de nærmeste dagene) over hinderet. Øret klør videre og Mikke er ikke i arbeidsmodus. Etter en del repetisjoner og veldig ufokusert så velger jeg å bryte. Da kræsjer et par hjerneceller i Mikkes hjerne, han spurter ut til kjentfolk i publikum og kjører så med rakett i baken inn i LP-ringen. 5,5 år gammel, trent LP og bruks siden han var bitteliten og han velger å ta seg en rundtur. Godt å se at man har kontroll på Gjøken! Men jeg kan vel ikke annet enn å le og være glad for at han er såpass barnslig og glad, og så prøve på nytt.

Disk.

Et år siden startet det.

03.07.2015 // film, konkurranse, lydighet // 0 kommentarer

Et år føles langt. Og samtidig er jo ikke et år noe som helst.

For mange, meg inkludert, så betyr heller ikke bronsemerket så mye. Men samtidig så var dette mer enn bare en bronsemerkeprøve. Det var jo en test for Gneis. Hvordan hun fungerte. Og det ble jo starten på et utrolig spennende år. En spennende tid! For det er jo ikke over enda. Heldigvis!

For et år siden tok vi bronsemerket med 171 poeng av 180. Artig poengsum, men akk som jeg grøsser over den lineføringen og annet rusk.

I dag har vi opprykk til kl 3 og jobber med eliteøvelsene mens vi venter på at stevnesesongen skal ta seg opp igjen. Nest siste helg i august skal vi i ilden igjen.

Jeg skal innrømme at det er litt gøy å se tilbake. Se utviklingen. For ting har heldigvis bare gått en vei!

Til helgen skal vi til Finnskogen på ClickerCamp og på sporkurs med Tobias fra SWDI. Litt nervepirrende, men også superspennende. Jeg gleder meg til å få utvikle meg videre sammen med Gneis og ikke minst lære masse nytt. Det er gøy å nerde spor!

Bruksdebut og en lærepenge

03.06.2015 // bruks, konkurranse // 2 kommentarer

Først av alt:

En forsinket gratulasjon til både Gneisemeisen og resten av Tullarbackens K-kull!

Tenk at de er 3 år allerede!

Litt tilfeldig, men samtidig passende nok så hadde vi fått D-spordebuten samme dagen. Litt nervepirrende med tanke på at vi nå hadde hatt minimalt med trening de siste fire ukene, men samtidig gøy å endelig få komme i gang. Og feltet fikk gå som det gikk. Jeg hadde ingen store forhåpninger om at hun ville plukke, men det var jo bare å kjøre på. Ingenting å tape etc.

For å være på den sikre siden (etter fjorårets ville bilkjøring til bruksstevner) så var vi ute i god tid og fikk dermed også tid til å måle Gneis offisielt. Jeg regnet med at hun ville havne på 2 kg tungapport og 50 cm i hinder, men greit å få det på papir. Den store overraskelsen var dog hva dommer målte henne til. 43 cm! Minstemålet for kelpietisper. Hva fanken? Så liten er hun da ikke?

Jeg trakk til slutt nummer 6 og vi begynte så med sporet. Jeg kjente plutselig litt nerver her og glemte visst litt om det som handler om rutiner. Ustyret på plass og jeg slapp Gneis ganske raskt ut i sporet. Hun plukket det direkte og vi marsjerte av gårde. Og så kommer tvilen. Seriøst? Kan sporlegger ha gått her? Og da hjalp det heller ikke at Gneis gikk med høy snute og så ut som om hun var på skogsstur. Samtidig så kunne hun legge virkelig vekta i sela og dra framover. Da var hun vel på sporet? Til slutt havna vi i en skrent og Gneis så ut som om hun var litt på ville veier. Vinkel? Rett frem? På fjellet? I lyngen? Og ingen pinner så langt. Det endte opp med at jeg gikk litt opp i bakken igjen og lot henne finne sporet igjen – og jaggu! Her dukket vår første pinne opp. Den hadde hun da først gått over, men fant den på andre forsøk. Pinne nr 2 av 4. Vi fortsatte videre og brått ble jeg mer sikker på at Gneis faktisk var på jobb og gikk spor. Hun gikk jo over STORE mengder med elgmøkk! Vi kom oss i mål med 3 av 4 pinner og selv om sporet periodevis føltes veldig rart så gikk det jo bra. Litt uvant med såpass høyt lyng og jeg oppførte meg jo ikke helt som jeg skulle. Hun var rolig og ganske så nøyaktig og plukket jo pinner! Kan ikke klage. 9!

Videre ble det feltsøk og her hadde jeg null forventninger. Kelpien som rase er jo ikke kjent for veldig stor gjenstandsinteresse og jeg har blitt bortskjemt med Mikkes kleptomantendenser. Gneis not so much. En periode var jeg redd hun ikke var interessert i å plukke gjenstander andre hadde tatt på (sånn med tanke på hennes sosiale usikkerhet), men nå tror jeg det hovedsakelig går på at det er ukjente gjenstander. Uansett. Vi kjører på tenkte jeg, og så går det som det går. Jeg tenkte også at vi bryter etter en gjenstand. Klarer hun en gjenstand så har hun tatt en gullmedalje.

Jeg tar henne ut av bilen og hun ser ganske lav ut. Antagelig pga gruppen med både mennesker og hunder som står i nærheten av bilen. Ut og riste seg, tenker jeg da, og tar henne med på en liten runde. Hun rister seg, kommer med GneiseGliset og er ferdig med det ekle. Deilig! Nå begynner man å virkelig kjenne bikkja si.

Litt venting ble det og vi kjørte litt fvf og vendinger. Er det en ting jeg har vært heldig med i forhold til Gneis så er det skogslydigheten. Den har alltid kommet lett for henne. Blir også positivt overrasket når jeg ser hun bjeffer et par ganger i forventning. Hun skjønte nok hva det handlet om! Til slutt blir det vår tur, jeg steller meg opp og sender ut Gneis. Uten å helt vite hva de neste minuttene vil by på. Først ser jeg at hun lukter veldig ivrig på en liten haug ganske nærme, hun logrer og det virker nesten som om hun har funnet noe. Om det var noe så ville hun uansett ikke plukke. Hun løper så videre innover og vips! Der kom første gjenstand. «Da gir vi oss her», sa jeg. «Er du sikker på det?» spør dommer og lurer på om jeg vet hvilken karakter jeg får da. En null. Da ble det brått litt diskusjon. Jeg hadde satt Gneis i bånd, var klar til å gå, men fader om jeg hadde lyst på en null. «Ok», sa dommer, «kjør på!». Heldigvis! Jeg sendte Gneis ut igjen og hadde egentlig null forventninger om noe mer. Håpet bare på at hun ikke ville hause seg opp altfor mye i forhold til lydigheten og at hun skulle slippe den usikkerheten jeg noen dager tidligere hadde sett i treninga. Så kommer plutselig Gneis løpende mot meg, full fart, og jeg regner med at det ikke finnes noen gjenstand. Det syntes jo ingenting. Men Gneis overrasker og kommer bærende på en lommebok matchende sin egen pelsfarge. Gneis fant faktisk TO gjenstander!! Superbra! Jeg er så fornøyd med avleveringene hennes, så fornøyd med at hun var så glad og trygg i situasjonen. Hun gjorde en kjempejobb! Da er det null problem med at vi fikk en 5 pga mitt tull rundt brytinga.

Tilslutt var det klart for lydigheten. Vårt sikreste kort! Trodde jeg… Oppvarmingen var fin, Gneis var med og føltes som seg selv. Kunne ikke vært bedre egentlig. Vi stiller oss opp. Med dommer, ringsekretær og skriver på plass. «Fremad marsj» og Gneis koker over. Bjeffer seg gjennom hele lineføringen. 5. Kommer løpende etter meg under dekk under marsj. Bjeffer og bjeffer. Da valgte jeg å bryte.

Vi hadde to økter hvor vi trente konkurranselikt under innbilten. TO økter. Hvor hun var frustrert og stressa og ikke fungerte i det hele tatt. Og mer skulle det ikke til før det satte sine spor. For Gneis er lett å forsterke. På godt og på vondt. Med én gang ringsekretæren begynte kommanderingen så var hun borte i en bryter. Masse stress! Jeg skjønte fort at hun ville ikke kunne klare å gå seg ned. Tvert imot. Og når vi uansett ikke lenger hadde sjans på opprykket så var det ingen vits å fortsette. Ikke vits å forsterke denne adferden videre.

Nå har vi strøket oss fra alle konkurranser før ferien. Tatt noen fridager. Bare trent morsomme ting. For ja, jeg ble skikkelig skuffa av dette. Vi trener så mye og har store mål. Da er det kjedelig når noe så grunnleggende ikke fungerer.

Heldigvis er planen klar og jeg håper vi skal få løst problemet uten altfor mange utfordringer og overraskelser. For til høsten skal ingenting få lov til å stoppe oss!